Kenmerkset toevoegen

Nadat je de grootboekset hebt toegevoegd, voeg je een kenmerkset toe.

Kenmerkset toevoegen:

1. Ga naar: Financieel / Verslaglegging / Inrichting / Kenmerkset.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul bij Kenmerkset een code in.
  4. Vul de omschrijving in.
  5. Vink Kenmerkset uitsluitend gebruiken voor vrije overzichten aan als je de kenmerkset gebruikt voor een vrij overzicht en niet voor verslaglegging / rapportage.

Als dit veld is aangevinkt voegt Profit de standaard kenmerken Activa, Passiva en Resultaat niet toe. Ook controleert Profit dan niet bij het inrichten van de kenmerkstructuur of alle grootboekrekeningen uit de grootboekset gekoppeld zijn aan één van deze drie standaard kenmerken.

6. Klik op: Voltooien.

Nadat je de kenmerkset hebt toegevoegd, richt je deze in.

Kenmerkset inrichten:

1. Ga naar: Financieel / Verslaglegging / Inrichting / Kenmerkset.
  2. Open de eigenschappen de kenmerkset.
  3. Selecteer Kenmerk winst en Kenmerk verlies.

Op deze kenmerken rapporteer je het resultaat. Als het resultaat positief is, rapporteert Profit op het kenmerk winst. Als het resultaat negatief is, op het kenmerk verlies.

4. Selecteer een voorkeur grootboekset.

Je koppelt een grootboekset aan een kenmerkset.

Direct naar

1. Kenmerkset
  2. Kenmerkset toevoegen
  3. Kenmerken toevoegen
  4. Kenmerken kopiëren