Journaalpost inkoopfactuur in geblokkeerde periode inrichten

Je kunt een journaalpost van een inkoopfactuur wijzigen in een geblokkeerde periode, via een autoriseerbare actie. Voordat je dit kunt gebruiken moet je deze functionaliteit eerst activeren, autoriseren en inrichten.

Inhoud

Inkoopfactuur in geblokkeerde periode activeren

Deze functionaliteit is niet standaard beschikbaar, je moet hiervoor een activering inschakelen. Schakel de activering bij voorkeur in aan het einde van de werkdag of in het weekend. Tijdens het activeringsproces kan namelijk een conversie plaatsvinden en tijdens deze conversie kunnen de medewerkers niet in Profit werken. Het is aan te raden een nieuwe activering eerst te testen in een testomgeving, voordat je deze doorvoert in de productie-omgeving.

Naam van de in te schakelen activering:

• Wijzigen inkoopfactuur in geblokkeerde periode

Deze functionaliteit kun je achteraf ook weer deactiveren.

Stappen om een activering in te schakelen

Autoriseren

Richt de autorisatie van dit onderdeel in, zodat de juiste gebruikers toegang hebben tot de benodigde functies en gegevens.

Autorisatie inrichten:

Hieronder zie je welke onderdelen je autoriseert voor de applicatiebeheerder, zodat de applicatiebeheerder de inrichting kan doen.

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  3. Selecteer de te autoriseren groep.
  4. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  5. Autoriseer de actie:
    • Financieel / Boeken / FinanciĆ«le mutaties / Actie Wijzigen geblokkeerde inkoopfactuur

6. Sluit de Autorisatie tool.
  7. Klik op Ja bij de melding..

De omgeving opent automatisch opnieuw, met de nieuwe instellingen.

Dagboeken toevoegen

Je voegt een memoriaal dagboek toe voor het vastleggen van de memoriaal journaalposten (systeemboekingen) die gegenereerd worden bij het wijzigen van inkoopfacturen in een geblokkeerde periode. Vervolgens stel je dit dagboek in bij de administratie instellingen.

Dagboek toevoegen:

1. Ga naar: Financieel / Grootboek / Dagboek.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul een code en omschrijving in, bijvoorbeeld Wijzigingen geblokkeerde inkoopfacturen.
  4. Selecteer het Soort dagboek, in dit geval Variabel memoriaal.
  5. Selecteer de tegenrekening.
  6. Selecteer de teller voor het dagboek.
  7. Vul de overige velden in.
  8. Klik op: Voltooien.

Dagboek instellen in administratie instellingen

1. Ga naar: Financieel / Beheer / Instellingen administratie.
  2. Ga naar het tabblad: Boeken overig.
  3. Selecteer het dagboek bij Dagboek geblokkeerde periode.

Direct naar

1. Inkoopmutaties
  2. Crediteur (inkooprelatie)
  3. Btw inrichten
  4. Grootboek inrichten
  5. Dagboeken inrichten
  6. Inkoopmutatie boeken
  7. Inkoopmutatie met meerdere kostensoorten en BTW-tarieven boeken
  8. Inkoopfactuur met kredietbeperking en betalingskorting boeken
  9. Doorboeken inkoopfacturen en kostenboekingen vanuit Profit Financieel naar Profit Projecten
  10. Verkeersboetes boeken in Profit Financieel met loonmutatie medewerker in Profit Payroll
  11. Creditnota boeken
  12. Inkoopfactuur in een geblokkeerde periode wijzigen
  13. Inkoopfacturen blokkeren en vrijgeven
  14. Inkoopfacturen beoordelen via InSite/OutSite
  15. E-factuur inlezen en boeken als inkoopfactuur