Verzekering

In Profit kun je verzekeringen vastleggen voor activa. Een verzekering leg je vast als een contract in contractbeheer. Een verzekering kan meerdere activa omvatten, terwijl een actief aan meerdere verzekeringen toegekend kan zijn. Bij een gebouw kun je bijvoorbeeld zowel een opstal- als een inbraakverzekering koppelen.

Inhoud

Voorbereiding

Activa koppelen aan een contract

Je kunt de vaste activa die verzekerd zijn aan het betreffende verzekeringscontract koppelen. Je kunt alle activa koppelen aan een contract.

Activa koppelen aan een contract:

1. Ga naar: Financieel / Contractbeheer / Contract.
  2. Open de eigenschappen van het contract.
  3. Ga naar het tabblad: Activa en klik op Nieuw.

Vink het actief aan dat je wilt koppelen.

Je kunt ook meerdere activa selecteren.

4. Klik op: Voltooien.

Zie ook

Meerdere verzekeringen bij een actief

Je kunt meerdere verzekeringen (contracten) koppelen aan een actief. Dit kun je alleen doen bij contracten van het type Verzekering.

Voorbeeld:

Je hebt een trekker met een oplegger en voegt deze toe als één actief. De trekker is ergens anders verzekerd dan de oplegger.

In de weergave Niet gekoppelde contracten zie je daarom ook de verzekeringen die al wel gekoppeld zijn aan een actief.

Meerdere verzekeringen bij een actief koppelen:

1. Ga naar: Financieel / Vaste activa / Actief.
  2. Open de eigenschappen van een actief.
  3. Ga naar het tabblad: Verzekeringen.

Je ziet nu de verzekering die gekoppeld zijn aan dit actief.

4. Klik op: Nieuw.

Je opent nu een weergave met verzekeringen die nog niet gekoppeld zijn aan dit actief.

5. Selecteer de verzekering die je wilt koppelen.

Je kunt ook meerdere verzekeringen selecteren.

Direct naar

1. Vaste activa
  2. Vaste activa inrichten
  3. Nieuw actief
  4. Activacode wijzigen
  5. Actief raadplegen
  6. Vaste activa afschrijven
  7. Journaliseren vaste activa
  8. Actief verkopen of afvoeren
  9. Verzekering
  10. Actief verwijderen