Rapportagecockpit België

Je kunt met de rapportagecockpit een rapportage maken van de balans, winst- en verliesrekening, kengetallen en toelichting op de balans en winst- en verliesrekening voor België die voldoet aan de eisen van de Belgische overheid. Deze rapporten zijn te gebruiken om het verkorte model van de Belgische jaarrekening op te maken. De jaarrekening houdt in dit geval een eenvoudige balans en winst- en verliesrekening met toelichting in. Dit gedeelte is een aanvulling op de algemene beschrijving van de Rapportagecockpit en beschrijft alleen zaken die relevant zijn voor organisaties die een rapportage maken in België.

Je beschikt alleen over deze functionaliteit als je een Profit-licentie voor België hebt. Aan de hand van de licentie activeert Profit de Nederlandse of Belgische rapportagecodes. Als je de Belgische functionaliteit hebt geactiveerd, dan activeer je hiermee automatisch de Belgische rapportage(codes). De Nederlandse rapportage(codes) zijn dan niet beschikbaar.

Profit ondersteunt één rapportagemodel per omgeving. Meerdere rapportagemodellen per omgeving is niet mogelijk.

Voorbereiding

  • Rapportagecockpit België inrichten

    De indeling van de rapportage wordt bepaald door de rapportagecodes. Deze worden meegeleverd met Profit, maar je kunt eigen rapportagecodes toevoegen. Je moet zelf per rapportagecode de relevante grootboekrekeningen koppelen.

    Je kunt de meegeleverde rapporten kopiëren en wijzigen.

Werkwijze