Rooster met wisselende weken toevoegen bij de medewerker

Een medewerker heeft altijd een rooster met het aantal dagen en uren per week. Als een medewerker een rooster met wisselende weken heeft, dan koppel je de gewenste cyclus aan de betreffende roosterregel. Hierbij geef je ook de beginweek op. Als de roostercyclus bijvoorbeeld drie weken heeft, kan de medewerker beginnen met de eerste, tweede of derde week.

De roosterregel mag meerdere opeenvolgende cyclussen bevatten, als deze op elkaar aansluiten.

Werkrooster toevoegen:

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  2. Open de eigenschappen van de medewerker.
  3. Ga naar het tabblad: Rooster.
  4. Klik op: Nieuw
  5. Vul de begindatum in.
  6. Als het veld Standaardrooster gevuld is, verwijder je deze waarde eerst. Druk hierna op Tab.
  7. Selecteer Uren per dag, wisselende weken of Werktijden, wisselende weken bij Type rooster.
  8. Vul het aantal dagen en uren per week in.

Profit berekent de parttime factor op basis van de werkweek in de cao/arbeidsvoorwaarde die aan de medewerker gekoppeld is.

De werkweek in de cao/arbeidsvoorwaarde geeft het standaard aantal uren op basis van een fulltime dienstverband weer. Het aantal uren per week uit het rooster hoeft niet overeen te komen met het gemiddelde aantal uren per week uit de gekoppelde werkroosters. Wel zal een melding worden gegeven als deze aantallen niet overeenstemmen.

9. Klik op: Volgende.
  10. Selecteer de roostercyclus en de beginweek.
  11. Controleer het rooster met de knop Voorbeeld. Profit laat een voorbeeld zien op basis van de gekozen roostercyclus en beginweek.
  12. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Roosters en werkroosters inrichten
  2. Standaardroosters inrichten
  3. Werkroosters inrichten
  4. Werkrooster toevoegen bij medewerker