Instantie per dienstverband

Als een medewerker zowel stagiair als oproepkracht is, dan maak je twee medewerkers aan. In die situatie maak je geen gebruik van meerdere dienstverbanden. De functionaliteit/activering 'Meerdere dienstverbanden' is ingrijpend en niet bedoeld voor de situatie stagiair is ook oproepkracht. Zie verder ook het artikel Stagiair in Payroll.

De onderstaande toelichting heeft betrekking op Meerdere dienstverbanden. Deze wordt onder andere gebruikt in ziekenhuizen en scholen. Bij een medewerker met twee dienstverbanden kun je beide dienstverbanden bij dezelfde medewerker vastleggen.Je wijkt voor één dienstverband af op de instantie Belastingdienst. Hierdoor verloon je de medewerker zowel als stagiair als oproepkracht.

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als de functionaliteit Meerdere dienstverbanden is geactiveerd en geldt alleen voor de instantie Belastingdienst.

Let op:

Wanneer een medewerker maar 1 dienstverband heeft en op dat dienstverband is 'Afwijken van instantie Belastingdienst' aangevinkt, dan wordt er bij de jaarovergang een nieuwe instantieregel bij de medewerker toegevoegd waarin die afwijkende waarde is overgenomen.

Je voegt bij de medewerker op de normale wijze de instantie Belastingdienst toe. De gegevens die je hier vult gelden voor het dienstverband met de langste duur. De afwijking leg je vast op het dienstverband met de kortere duur.

Instantie per dienstverband toevoegen:

 1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
 2. Open de eigenschappen van de medewerker.
 3. Ga naar het tabblad: Contract.
 4. Open de eigenschappen van het dienstverband met de kortste duur.
 5. Ga naar het tabblad: Afwijking instantie per DV.
 6. Vink  Afwijken van instantie Belastingdienst aan.

  Je ziet de gegevens van de instantie Belastingdienst die je op het tabblad Instantie bij de medewerker hebt gevuld.

 7. Vul de afwijkende gegevens in.
 8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

 1. Instantie medewerker
 2. Instanties toevoegen
 3. Instanties bij een werkgever
 4. Belastingdienst
 5. Instantie per dienstverband
 6. Medewerker stopt met werken op AOW-gerechtigde leeftijd
 7. Medewerker blijft werken na AOW gerechtigde leeftijd
 8. Instantie Zorg en welzijn toevoegen
 9. IZZ-koppeling