Functionaliteit aanpassen

Je kunt de eigenschappen van de functionaliteit aanpassen.

Functionaliteit aanpassen:

Let op:

Je kunt een functionaliteit alleen aanpassen als het veld Onderh. gebr. aangevinkt is (dit veld staat in de standaardweergave). Zo niet, dan wordt de functionaliteit onderhouden door AFAS.

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Functionaliteit.
  2. Open de eigenschappen van de functionaliteit.
  3. Pas eventueel de velden aan.
  4. Ga naar het tabblad: Sjablonen.

Je kunt de sjablonen raadplegen waaraan de functionaliteit gekoppeld is. Als er gekoppelde sjablonen zijn, dan kunnen nieuwe InSite-pagina's automatisch geautoriseerd worden op basis van deze koppeling.

De functionaliteiten (rollen) in de template-omgevingen zijn niet aan sjablonen gekoppeld. Je moet nieuwe pagina's autoriseren door deze toe te voegen op het tabblad Pagina's.

5. Ga naar het tabblad: Pagina-onderdeel.

Op dit tabblad stel je de rechten in per tabblad. De tabbladen worden getoond in een boomstructuur (net als in de autorisatie tool).

Je ziet alleen tabbladen die aansluiten bij het type portal van de functionaliteit. Als je bijvoorbeeld bezig bent met een functionaliteit voor InSite, zie je alleen tabbladen die relevant zijn voor InSite. Voor OutSite geldt hetzelfde.

Bij het autoriseren van tabbladen van eigen dossieritems is er een verschil tussen dossieritems zonder vrije inrichting en dossieritems met vrije inrichting.

• Eigen type dossieritem zonder vrije inrichting

Je hebt een eigen type dossieritem aangemaakt, maar je gebruikt geen vrije inrichting. Hierdoor gebruik je de tabbladen en velden die standaard aanwezig zijn.

Binnen een functionaliteit zijn alle typen dossieritem zonder vrije inrichting aan elkaar gekoppeld. Dit houdt in, dat de autorisatie voor alle typen dossieritem zonder vrije inrichting hetzelfde is. Als je bij een type dossieritem bijvoorbeeld het tabblad Algemeen autoriseert, dan zal dit tabblad ook bij alle andere typen dossieritem (zonder vrije inrichting!) geautoriseerd worden.

• Eigen type dossieritem met vrije inrichting

Je hebt een eigen type dossieritem aangemaakt en je gebruikt vrije inrichting. Hierdoor heb je extra vrije tabbladen waar de vrije velden op staan.

Binnen een functionaliteit autoriseer je een type dossieritem met vrije inrichting altijd apart. De autorisatie van een type dossieritem met vrije inrichting is NIET gekoppeld aan andere typen dossieritem. Je kunt zowel de standaard tabbladen als de tabbladen van de vrije inrichting per type dossieritem (met vrije inrichting!) apart autoriseren.

6. Ga naar het tabblad: Pagina's.
  7. Verwijder pagina's die je niet wilt autoriseren en voeg pagina's toe die je wel wilt autoriseren.
  8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Functionaliteit
  2. Functionaliteit toevoegen
  3. Sjabloon bij functionaliteit
  4. Functionaliteit aanpassen