Autorisatie InSite toekennen via gebruikersgroep, rollen en functionaliteiten

Op deze pagina zie je de samenhang tussen autorisatiegroepen, InSite-rollen en functionaliteiten. Je kunt deze onderdelen zelf inrichten, of meegeleverde onderdelen gebruiken. Bekijk ook het algemene schema van deze onderdelen. Als je deze pagina van boven naar beneden doorleest, zie je hoe InSite-pagina's en pagina-onderdelen geautoriseerd worden.

Let op:

Bij de meegeleverde onderdelen kun je niet alles aanpassen, bij onderdelen die je zelf toevoegt wel. Onderstaande beschrijving gaat er van uit dat je de onderdelen zelf kunt aanpassen.

Inhoud

Gebruikers controleren
  1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud gebruikers.
  3. Open de eigenschappen van een gebruiker.
  4. Ga naar tabblad: Applicaties.
  5. Wanneer je Profit Windows aanvinkt, wordt InSite automatisch ook aangevinkt. Je kan ook alleen InSite aanvinken zonder dat Profit Windows is aangevinkt. Éen van de twee moet minimaal aangevinkt zijn.

Gebruikersgroepen autoriseren
  1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  3. Selecteer de gebruikersgroep voor het toekennen van autorisatierollen.
  4. Ga naar het tabblad: InSite (rechts).
  5. Klik op Nieuw en voeg de rollen toe die je aan de gebruikersgroep wilt koppelen. Als je meerdere rollen wilt koppelen, vink je deze aan.
  6. Klik op Selecteren.

Rechten via gebruiker of groep:

Het heeft altijd de voorkeur om via gebruikersgroepen te autoriseren, maar het is ook mogelijk om dit per gebruiker te doen. Je ziet op het tabblad InSite of de autorisatierollen zijn toegekend op groeps- en/of gebruikersniveau.

InSite-rollen

Elke InSite-rol geeft toegang tot bepaalde functionaliteiten.

InSite-autorisatierollen inrichten:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Autorisatierol.

De blauwe autorisatierollen (waarbij Onderhoud door gebruiker niet is aangevinkt) zijn meegeleverd. Deze rollen bevatten meegeleverde functionaliteiten die je niet kunt verwijderen. Je kunt aan deze rollen wel een functionaliteit toevoegen.

2. Open een InSite-autorisatierol, tabblad Functionaliteit en koppel de gewenste eigen functionaliteiten.

3. Klik op: Voltooien.

Functionaliteit blokkeren in een autorisatierol:

Een autorisatierol geeft toegang tot de gekoppelde functionaliteiten en daarmee tot bepaalde pagina's en pagina-onderdelen. Je kunt binnen een autorisatierol een functionaliteit blokkeren, waardoor je de bijbehorende autorisatie intrekt. Dit is ook mogelijk voor meegeleverde autorisatierollen. Je kunt geen functionaliteiten verwijderen uit deze rollen, maar je kunt wel functionaliteiten blokkeren.

Let op:

Gebruikers kunnen natuurlijk nog wel toegang hebben tot de pagina's via bijvoorbeeld een andere functionaliteit.

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Autorisatierol.
  2. Open de autorisatierol, tabblad Functionaliteit.
  3. Selecteer de functionaliteit (binnen deze autorisatierol!)
  4. Klik op: Acties / Blokkeren.

5. Je kunt de Geblokkeerde regels tonen of verbergen in de weergave.

Functionaliteiten

Elke functionaliteit geeft toegang tot bepaalde pagina's en pagina-onderdelen.

Functionaliteit inrichten:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Functionaliteit.

De blauwe functionaliteiten (waarbij Onderhoud door gebruiker niet is aangevinkt) zijn meegeleverd. Deze functionaliteiten bevatten meegeleverde pagina's die je niet kunt verwijderen. Je kunt aan deze functionaliteiten wel pagina's toevoegen.

2. Open een InSite-autorisatierol, tabblad Pagina's en koppel de pagina's.
  3. Ga naar het tabblad Pagina-onderdelen en geef toegang (lees- of schrijfrechten) de pagina-onderdelen. Sommige pagina's hebben geen pagina-onderdelen, maar pagina's voor dossieritems bijvoorbeeld wel.

Direct naar

1. Autorisatie in InSite
  2. Autorisatie voor beheerders
  3. Autorisatie InSite toekennen via gebruikersgroep, rollen en functionaliteiten
  4. Gebruikers per autorisatierol raadplegen
  5. Autorisatierollen inrichten
  6. Functionaliteiten inrichten
  7. Overzichtspagina per selectie
  8. Sitebeheerder autoriseren
  9. Toegangslog van bezochte InSite-pagina's