Integratiepagina toevoegen

Je voegt een type pagina toe en je activeert dit type pagina in de eigenschappen van de site. Daarna voeg je de pagina toe aan je website.

Inhoud

Type pagina toevoegen voor iFrame

Je voegt een type pagina toe voor iFrames. Op dit type pagina leg je de interne en externe sleutel vast.

Waarvoor gebruik je integratiesleutels?

Een integratiesleutel is een manier van identificeren, dus identificatiesleutels. Als je via een andere applicatie (van een partner) een koppeling maakt met InSite of OutSite, kun je met behulp van die integratiesleutels de gegevens van de ingelogde gebruiker op een veilige manier (dus versleuteld) doorgeven aan de andere applicatie. Je bent niet verplicht om integratiesleutels te gebruiken.

In Profit leg je een publieke sleutel en een geheime sleutel vast. Alleen de partner weet wat die sleutels zijn. Op die manier is alleen deze combinatie beschikbaar tussen Profit en de partner. Daardoor kan bewezen worden dat beide partijen elkaar kennen en dat de gegevens uitgewisseld mogen worden. Meestal is dat bijvoorbeeld een bestelsite (denk aan bijvoorbeeld een webshop waarmee gekoppeld wordt). Door te werken met integratiesleutels verzeker je een veilige data overdracht tussen Profit en de partner applicatie.

Type pagina toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Type pagina.
  2. Klik op de actie: Nieuw type integratie.
  3. Vul de omschrijvingen in.

De integratiesleutels worden automatisch gegenereerd. Je kunt deze wijzigen met de knop Vernieuw.

4. Klik op: Voltooien.

Type pagina activeren voor iFrame

Je activeert het nieuwe type pagina in elke site waarin je dit wilt gebruiken.

Type pagina activeren:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.
  2. Open de eigenschappen van de site.
  3. Ga naar het tabblad: Typen pagina.
  4. Vink het type pagina voor het tonen van integratiepagina's aan.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten.

De website krijgt de status Bezig met publiceren, je ziet dit in de weergave. Je kunt pas verder met de volgende stap als de website volledig gepubliceerd is. Ververs de weergave met F5 om de status te controleren.

Content tonen in een iFrame

In de inrichting in Profit moet je een type integratiepagina toevoegen. Aan dit type pagina zijn een interne en externe integratiesleutel gekoppeld. De op te nemen integratiepagina moet een https-pagina zijn.

Integratiepagina opnemen in een site:

1. Ga naar: InSite.
  2. Klik op: Sitebeheer.
  3. Klik op: Nieuw / Pagina.
  4. Selecteer het type pagina.
  5. Vul de omschrijving in.
  6. Klik op: Volgende.

Vul de URL in van de externe pagina waarvan je content wilt tonen in de iFrame.

Gebruik een volledige URL, bijvoorbeeld:

http://www.enyoi.nl/webshop/items.htm

Het protocol (bijvoorbeeld http://) moet overeenkomen met de externe pagina die je aanroept.

7. Voltooi de wizard.
  8. Klik op: Concept publiceren.

Je kunt een iFrame openen in nieuw tabblad.

Open de eigenschappen van de iFrame-pagina en selecteer Volledig scherm bij Lay-out.

Direct naar

1. Integratiepagina toevoegen in InSite en OutSite
  2. Type pagina toevoegen voor iFrame
  3. Methode 1: Pagina integreren op iFrame met integratiesleutels
  4. Methode 2: Pagina integreren op iFrame zonder integratiesleutels
  5. Veelgestelde vragen