Type pagina activeren

Als je een bepaald type pagina activeert in een site, dan geef je daarmee toegang tot de pagina's van het type pagina in de site. Als je één website hebt, worden de typen pagina's automatisch geactiveerd. Beschik je over meerdere sites dan activeer je per site de gewenste typen pagina's.

Een type pagina biedt toegang tot een bepaalde pagina's en daarmee tot bepaalde gegevens. Wil je bijvoorbeeld toegang geven tot verkooprelaties op een bepaalde InSite? Dan open je de InSite en activeer je bijvoorbeeld de typen Financiële mutaties, Inkoopfacturen, Communicatiegegevens, Nacalculatie, en Openstaande posten. Zonder deze activering zullen de bijbehorende pagina's nooit op de site bereikbaar zijn.

Nadat je de typen pagina's hebt geactiveerd, moet je de pagina's en pagina-onderdelen autoriseren. Dit doe je door het inrichten van autorisatierollen en functionaliteiten.

Bepaalde typen pagina's worden meegeleverd, anderen ontstaan wanneer dit nodig is. Dit laatste geldt bijvoorbeeld voor een nieuw type dossieritem. Als je een nieuw type dossieritem aanmaakt, dan ontstaat er ook een nieuw type pagina. Activeer het nieuwe type pagina in de juiste site en autoriseer vervolgens de pagina's.

De volgende typen pagina's maak je zelf aan als dit nodig is.

Typen pagina raadplegen:

 1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Type pagina.

Typen pagina activeren:

Als je één website hebt, worden de typen pagina's automatisch geactiveerd. Beschik je over meerdere sites dan activeer je per site de gewenste typen pagina's.

 1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.
 2. Open de eigenschappen van de site.
 3. Ga naar het tabblad: Typen pagina.
 4. Vink Geactiveerd aan achter de naam van de pagina.

  Zie je het type pagina niet staan? Houd er rekening mee dat een type pagina kan gelden voor InSite of voor OutSite. Als je een InSite geopend hebt, zie je de pagina's voor OutSite niet, en vice versa.

  Let op:

  Voor documentsjablonen geldt een uitzondering, deze activeer je op het tabblad Documentsjablonen.

 5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Type pagina deactiveren:

Je kunt een geactiveerd type pagina deactiveren, als een bijbehorende pagina niet gekoppeld is als speciale pagina in de site. Is dit toch het geval, dan verschijnt er een melding en moet je de speciale pagina eerst ontkoppelen.

Direct naar

 1. Site inrichten
 2. Cookiemelding tonen op OutSite
 3. Type pagina activeren
 4. Type pagina voor downloadbaar bestand inrichten
 5. Externe content tonen in iFrame
 6. Zoeken in InSite inrichten
 7. Afstand berekenen activeren