Type pagina voor downloadbaar bestand inrichten

Je gebruikt aparte paginatypen voor downloadbare bestanden, zoals jaarverslagen, brochures en reclamefolders.

Je activeert per site de juiste typen pagina's, dus je bepaalt per site welke typen downloadbare bestanden gebruikt kunnen worden. Voor elk type pagina wordt automatisch een functionaliteit toegevoegd. Hierdoor kun je downloadbare bestanden per type autoriseren.

Je kunt downloadbare pagina's verplaatsen van het ene type pagina naar het andere. Hierdoor krijgen de pagina's ook de autorisatie van het nieuwe type pagina.

Inhoud

Type pagina toevoegen

Je voegt een type pagina toe voor elk type downloadbaar bestand.

Je kunt een type pagina van het type Downloadbaar bestand niet verwijderen.

Type pagina voor downloadbaar bestand toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Type pagina.
  2. Klik op: Nieuw download type.
  3. Vul de omschrijving in.
  4. Klik op: Voltooien.
Type pagina autoriseren

Per type downloadbaar bestand ontstaat een functionaliteit voor InSite en een functionaliteit voor OutSite. Je bepaalt het autorisatieniveau en de autorisatie per functionaliteit. De naam van de functionaliteiten is hetzelfde als het meervoud van het downloadtype + raadplegen. Heb je bijvoorbeeld het downloadtype Brochures toegevoegd, dan is de naam van de functionaliteit Brochures raadplegen.

• OutSite

Een nieuwe functionaliteit voor OutSite krijgt automatisch het autorisatieniveau Toegang voor anonieme gebruikers.

• InSite

Een nieuwe functionaliteit voor InSite krijgt automatisch het autorisatieniveau Toegang voor ingelogde gebruikers.

Let op:

Bij de nieuwe functionaliteiten zoals hierboven beschreven hebben gebruikers/bezoekers standaard toegang. Als dit niet gewenst is, dan stel je het autorisatieniveau in op Toegang op basis van rollen. Je stelt dit in in Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Functionaliteit.

Dit geldt uiteraard ook als je toegang geeft tot de download-link op basis van een andere functionaliteit dan de bovenstaande. Controleer altijd of het autorisatieniveau correct is.

Autoriseer de pagina's met één van de volgende methoden:

Methode 1: pagina's toevoegen aan functionaliteit

Zie ook:

Type pagina activeren per site

Je activeert per site de benodigde typen pagina.

Typen pagina activeren:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.
  2. Open de eigenschappen van de site.
  3. Ga naar het tabblad: Typen pagina.
  4. Vink Geactiveerd aan achter de naam van de pagina.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Als de site opnieuw gepubliceerd is, kun je het type pagina gebruiken in de site.

Direct naar

1. Site inrichten
  2. Cookiemelding tonen op OutSite
  3. Type pagina activeren
  4. Type pagina voor downloadbaar bestand inrichten
  5. Externe content tonen in iFrame
  6. Zoeken in InSite inrichten
  7. Afstand berekenen activeren