Downloadbaar bestand aanmaken of verplaatsen

Je kunt een downloadbaar bestand toevoegen op een site. Een bezoeker kan op een link klikken om het bestand te downloaden. Voorbeelden zijn whitepapers, het jaarverslag en brochures. Een bestand moet aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat je het kunt downloaden.

Het downloadbaar bestand mag geen uitvoerbaar bestand (exe) zijn en niet groter zijn dan 30 MB.

Een download-link ts standaard voor alle bezoekers beschikbaar. Plaats de download-link op een geautoriseerde pagina.

Downloadbaar bestand aanmaken:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Klik op: Nieuw / Downloadbaar bestand.
  3. Selecteer het type pagina (dit moet geactiveerd zijn in de eigenschappen van de site in Profit).
  4. Selecteer het downloadbare bestand.
  5. Klik op: Toevoegen

Maak het downloadbare bestand toegankelijk:

Zie ook

Bij nieuwe versie wordt downloadbaar Excel-bestand niet bijgewerkt

Het komt voor dat een pagina met een verwijzing naar een downloadbaar Microsoft Excel-bestand niet wordt bijgewerkt. Via InSite kan alleen het oude bestand worden geopend, terwijl het bronbestand gewijzigd is. Je kunt dit oplossen door het Excel-bestand te actualiseren.

De oorzaak van dit probleem: als je een Excel-bestand opgeeft als hyperlink, slaat Profit een kopie van het Excel-bestand op. Deze kopie kan via een hyperlink worden geopend, terwijl het originele bestand op een andere bestandslocatie staat.

Oplossing:

1. Voeg het bestand toe als externe link en niet als downloadbaar bestand.

De externe link mag ook buiten het domein van InSite liggen.

2. Zorg ervoor dat het bestand ververst wordt op de locatie die je opgeeft als externe link.

Hierbij is het belangrijk dat het pad waar je het bestand ververst toegankelijk is voor andere gebruikers en dat deze is aan te roepen via de ingestelde URL. Afhankelijk van de situatie kan dit betekenen dat je het één en ander moet aanpassen in de netwerkinfrastructuur. Het eenvoudigst is het bestand ergens te publiceren binnen de Virtual Directory van InSite.

Direct naar

1. Pagina toevoegen