Pagina eigenschappen aanpassen

Naast het bewerken van de inhoud van een pagina kun je ook de eigenschappen van de pagina aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld kernwoorden onderhouden, nadruk opgeven bij een pagina, een banner toevoegen, etc.

Inhoud

Restricties onderhouden

Je past restricties toe om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld alleen ingelogde gebruikers een overzicht mogen zien.

Let op:

Je kunt de selectie alleen aan een pagina koppelen als je een selectie aanmaakt voor InSite en OutSite op basis van contacten.

Pagina restricties onderhouden:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de pagina waarvan je de eigenschappen wilt aanpassen.
  3. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  4. Klik op: Pagina-informatie / Eigenschappen.

5.  Ga naar het tabblad: Kenmerken.
  6. Vink Alleen in de huidige site beschikbaar aan als je wilt dat de pagina alleen beschikbaar is in de huidige site.

Als je beschikt over meerdere sites wil je niet alle pagina's op alle sites getoond worden. Dit regel je door het aanvinken van dit veld.

7. Selecteer de gebruiker(s) die de informatie mogen zien.
  8. Klik op: Aanpassen.

Je kunt de wijzigingen ook meteen publiceren.

Restrictie en selectie raadplegen in Profit:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Pagina.
  2. Open de eigenschappen van de pagina.

Zie op het tabblad Algemeen het kopje Restricties.

Restrictie en selectie opnemen in een weergave:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Pagina.
  2. Voeg een weergave toe:
    1. Klik op de naam van de huidige weergave en klik dan op Beheer weergaven.

2. Klik op: Nieuw.
  3. Schakel Alle beschikbare koppelingen weergeven in.

4. Voeg het veld Omschrijving uit de rubriek Selectierestrictie toe aan de weergave.
  5. Voeg het veld Omschrijving uit de rubriek Siterestrictie toe aan de weergave. Hierdoor zal de omschrijving van de site waarvoor je de restrictie hebt ingesteld, verschijnen in de weergave.

6. Klik op: Voltooien.
  7. Gebruik eventueel een filter om alleen velden met een waarde te tonen.

Zie ook

Invulformulier onderhouden

Met een invulformulier zorg je ervoor dat een bezoeker een formulier moet invullen voordat ze de pagina kunnen benaderen.

Pagina invulformulier onderhouden:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de pagina waarvan je de eigenschappen wilt aanpassen.
  3. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  4. Klik op: Pagina-informatie / Eigenschappen.

5.  Ga naar het tabblad: Kenmerken.
  6. Selecteer het invulformulier dat de bezoeker moet invullen.
  7. Klik op: Opslaan.

Je kunt de wijzigingen ook meteen publiceren.

Banner op pagina zetten

Je kunt een banner bovenaan een pagina zetten. Als je een pagina deelt via bijvoorbeeld LinkedIn, kan de banner hierbij getoond worden.

Memoveld met hyperlink:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de pagina waarvan je de eigenschappen wilt aanpassen.
  3. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  4. Klik op: Pagina-informatie / Eigenschappen.

5. Ga naar het tabblad Banner en leg de banner vast.

Gerelateerde verwijzing toevoegen

Je kunt op verschillende plekken manieren een hyperlink toevoegen naar een andere pagina, één hiervan is via een gerelateerde verwijzing. De verschillende hyperlinks kun je verzamelen door ze in te delen in een groep. Je kunt gerelateerde verwijzingen toevoegen op ieder niveau van het menu.

Voorbeelden van gerelateerde verwijzingen en hun plek op de pagina:

Ins_Gerelateerde verwijzing toevoegen (10)

Gerelateerde verwijzing toevoegen:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de pagina waaraan je een gerelateerde verwijzing wilt toevoegen.
  3. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  4. Klik op: Eigenschappen.
  5. Ga naar het tabblad: Context.
  6. Vink Context toepassen aan als dit nog niet zo is!

Als je dit veld niet aanvinkt worden de gerelateerde verwijzingen niet getoond.

7. Ga naar het tabblad: Gerelat. verwijzingen.
  8. Klik op: Nieuw..
  9. Selecteer de pagina waarnaar je een gerelateerde verwijzing wilt maken.
  10. Selecteer eventueel de groep waarin je de verwijzing wilt tonen. Je kunt kiezen uit:
    • Banner menuniveau 2

De gekoppelde afbeelding verschijnt in het linkerkolom van de pagina.

• Direct naar

De tekst van de verwijzing verschijnt als link in de rechterkolom van de pagina.

• Gerelateerde site

Een gerelateerde site gebruik je bijvoorbeeld als je een website in meerdere talen heeft, de link wordt dan rechtsboven in de pagina getoond.

• Hoofdbanner

De afbeelding wordt getoond in de banner bovenaan de pagina

Zowel bij Banner menuniveau 2 als Hoofdbanner ben je verplicht om een afbeelding te koppelen, anders wordt er niets getoond.

Als je in de eigenschappen van de pagina een 'Tekst banner' hebt ingevuld dan wordt deze bij de oorspronkelijke tekst getoond, hetzelfde geld voor de oorspronkelijke afbeelding.

11. Vul, als je dat wilt, een afwijkende tekst in voor de gerelateerde verwijzing.
  12. Klik op: Afbeelding toevoegen bij Afwijkende afbeelding.
  13. Klik op: Afbeelding kiezen.
  14. Klik op: Aanmaken.

Let op:

Als je een pagina toevoegt op basis van een bestaande pagina worden de gerelateerde verwijzingen overgenomen van de bestaande pagina.

Meer informatie:

• Waarom zie ik geen header, menu en inlogscherm meer op de pagina?

Direct naar

1. Pagina's en overzichten InSite en OutSite
  2. Pagina toevoegen
  3. Pagina's raadplegen in Profit
  4. Pagina kopiëren
  5. Gerelateerde verwijzing toevoegen
  6. Overlay aan pagina toevoegen
  7. Pagina eigenschappen aanpassen
  8. Zoekmachines
  9. Overzichtspagina per selectie
  10. Gegevens downloaden
  11. Pagina verwijderen
  12. Opbouw URL van pagina's
  13. URL-doorverwijzing OutSite inrichten
  14. Hyperlink naar e-mailadres toevoegen