Kruimelpad

De meeste websites hebben een hiërarchische indeling, waarbij je via een aantal stappen (menukeuzen) een pagina bereikt. Deze stappen kun je tonen in een kruimelpad, zodat de gebruiker ziet waar hij zich op de site bevindt.

Ins_Begrippen (Kruimelpad)

Als de site wordt geopend als 'Volledig venster' wordt het kruimelpad niet getoond.

Inhoud

Kruimelpad activeren

Als het kruimelpad ontbreekt op een lager niveau pas je de pagina-eigenschappen aan.

Kruimelpad activeren:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de pagina waarvan je het kruimelpad zichtbaar wilt maken.
  3. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  4. Klik op: Eigenschappen.
  5. Ga naar het tabblad: Context.
  6. Selecteer een pagina bij het veld Overnemen van pagina.
  7. Klik op: Concept publiceren.
  8. Klik op: Ja.
Kruimelpad verbergen

De sitebeheerder kan het kruimelpad van de site verbergen.

Kruimelpad verbergen:

1. Open de site.
  2. Klik op: Sitebeheer.
  3. Klik op: Eigenschappen.
  4. Ga naar het tabblad Menu en vink het veld Kruimelpad tonen uit.
Standaard menupad voor pagina

Het kan voorkomen dat een pagina meerdere keren in de sitestructuur voorkomt omdat je deze op verschillende plekken toont zodat je ze ook vanaf verschillende plekken kunt openen. Je bepaalt waar de pagina in het menu staat. Als je een pagina meerdere keren gebruikt moet je, voor de opbouw van het kruimelpad, aangeven welk menu-item je wilt gebruiken als standaardplaats voor de pagina.

Als aan een menu-item een pagina is gekoppeld dan kun je deze pagina openen door op het menu-item te klikken in het kruimelpad.

Context toepassen

als je in de eigenschappen van de pagina Context toepassen uitvinkt dan wordt er helemaal geen context toegepast. De contextgevoelige gegevens/zones (zoals de direct naar) aan de rechter- en linkerkant worden dan niet getoond. De inhoud van de pagina wordt dus alleen getoond, zonder context. Vandaar dat de gerelateerde verwijzingen die je in de eigenschappen van de pagina opneemt ook niet worden getoond.

als je context toepassen aanvinkt wordt gekeken naar de context van de bovenliggende pagina's volgens de menu-structuur/kruimelpad. Na het aanvinken worden dus de gerelateerde verwijzingen van de bovenliggende pagina's getoond. De dubbele waarden worden hier uitgefilterd. Het veld Standaard menu-item speelt hierbij een belangrijke rol. Je kunt een pagina namelijk meerdere keren opnemen in een menu. Dit veld kun je echter maar één keer per pagina aanvinken. De context wordt bepaald aan de hand van de pagina waar dit veld staat aangevinkt.

De context begint op de pagina zelf, vervolgens zoekt Profit het standaard menu item en kijkt Profit vanaf daar omhoog in de site/menu-structuur.

Standaard menupad voor pagina vastleggen:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Ga naar het tabblad: Site.
  3. Klik op: Menu / Menu.

Ins_Sitemanagement Menu

4. Klik op het menu-item achter het menu dat je als standaard menupad instelt.
  5. Open de eigenschappen van het menu-item.
  6. Vink Standaard menu-item voor pagina aan.

Let op:

Alledrie de menu's bij een site (Boven, Inhoud en onder) gelden als één gezamenlijk menu, je legt dit standaard menu-item voor de pagina dus vast voor alledrie deze menu's.

7. Klik op: Aanpassen.

als je geen standaard menu-item instelt voor de pagina dan wordt de pagina op de eerste plek in het menu getoond waar je de pagina gebruikt.

8. Sluit het menu.