Achtergrond en logo site instellen

Je kunt de achtergrond en het logo van de site instellen.

Je stelt de achtergrondkleur- en afbeelding van een pagina in via de eigenschappen van de pagina.

Titel en achtergrond instellen:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Ga naar het tabblad: Site. Klik op: Eigenschappen.
  3.  Ga naar het tabblad: Algemeen.

De titel van de site is de titel die op het tabblad in de browser zal verschijnen.

4. Ga naar het tabblad: Achtergrond.
  5. Je ziet de achtergrondkleur en de achtergrondafbeelding (de titelbalk) van de site. Deze staat op elke pagina.
  6. Selecteer een achtergrondkleur.
  7. Klik op: Aanpassen.
  8. De site wordt ververst en je ziet direct het effect van de achtergrondkleur. Niet de goede kleur? Je kunt deze direct weer aanpassen!

Let op:

Je kunt op elke zelfstandige pagina een afwijkende achtergrondkleur en -afbeelding instellen. Hiermee kun je afwijken van de vaste achtergrondkleur en -afbeelding van de site. Bewerk de betreffende pagina en leg de instellingen vast in de pagina-eigenschappen.

Watermerk gebruiken:

In deze oefening pas je de achtergrondafbeelding aan in een watermerk dat telkens herhaald wordt.

Het is makkelijk om een watermerk of achtergrondafbeelding te wijzigen, al is het maar voor een dag. Kerstballen voor de kerstdagen, een bananenschil met 1 april, een Nederlandse vlag op Koningsdag, wat je maar wilt.

1. Ga naar het tabblad: Site. Klik op: Eigenschappen
  2. Ga naar het tabblad: Achtergrond.
  3. Vink Gebruik een achtergrondafbeelding aan.
  4. Selecteer de achtergrondafbeelding. Je kunt deze horizontaal en verticaal herhalen, dan krijg je het effect van de onderstaande afbeelding (watermerk).
  5. Klik op: Aanpassen.

Logo instellen:

1. Ga naar het tabblad: Site. Klik op: Eigenschappen.
  2. Ga naar het tabblad: Logo.
  3. Gebruik de achtergrond voor het logo als je voor het logo een achtergrond wilt gebruiken die afwijkt van de achtergrond van de site.
  4. Klik op Afbeelding kiezen (bij Logo afbeelding)
  5. Klik op: Aanpassen. Bevestig de wijzigingen.

Direct naar

1. Sitebeheer
  2. Sitebeheerder aanstellen
  3. Sitebeheer starten en afsluiten
  4. Pagina bewerken, concept opslaan en publiceren
  5. Toon AFAS-versie van een pagina
  6. Conceptpagina verwijderen en wijzigingen ongedaan maken
  7. Site voor smartphones en tablets (responsive design)
  8. Achtergrond en logo site instellen