Vrije tabel voor status in Workflow

Je kunt aan de workflow een vrije statustabel koppelen die de waarden bevat die de workflow kan hebben.

Standaard leveren wij de tabel WorkFlowStatussen mee. Je kunt deze tabel eventueel uitbreiden.

Met behulp van de statuswaarden kun je filteren op bijvoorbeeld hoeveel dossieritems hebben status X. Je kunt statussen gebruiken voor managementrapportages en het aansturen van de organisatie.

Vrije tabel met statussen toevoegen:

Maak een Vrije tabel aan met de statussen voor de workflow. Dit kan op twee manieren:

• Via Algemeen / Inrichting / Vrije tabel, zie Vrije tabellen.
  • Via de workflow editor. klik op Statustabel.

Vrije tabel koppelen:

1. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem.
  2. Open de eigenschappen van het type dossieritem.
  3. Ga naar het tabblad: Workflows.
  4. Open de eigenschappen van de workflow.
  5. Selecteer een taak.
  6. Selecteer de statustabel.

Ins_Vrije tabel voor Status dossieritem in Workflow (10)

7. Selecteer een status bij Initiële status.

Dit is de status waarmee de workflow begint.

8. Selecteer een status Initiële status extern.

Je kunt alleen een waarde selecteren in dit veld als je geen type dossieritem, of een type dossieritem dat extern zichtbaar is hebt geselecteerd.

9. Selecteer de actie.
  10. Selecteer de status.
  11. Klik op Status.

Dit is de knop Ins_Knoppen in de workfloweditor (180) in de knoppenbalk.

Je ziet nu per actie de status. Op deze manier kun je direct zien welke acties je nog een status moet geven.

12. Klik op: Concept publiceren.

De waarden van de statustabel zijn ook zichtbaar in het overzicht Mijn taken. Hier zie je in één oogopslag waar de workflow zich in het proces bevindt.

Statustabel wijzigen:

Je kunt in een workflow de statustabel wijzigen. Als je een andere statustabel selecteert wordt de Status en de Externe status van alle acties in deze workflow ingesteld op de standaardwaarde Niet wijzigen.

Direct naar

1. Workflow bouwen

Process

Workflow

Work area

InSite/OutSite