Ter afhandeling taak toevoegen aan workflow

De workflow bestaat uit een opeenvolgende reeks van taken en acties. Meestal gebruik je taken van het type Ter afhandeling, deze gebruik je als er een handeling moet worden uitgevoerd, van welk type dan ook. Een Ter afhandeling taak zal bij alle gebruikers van de taak in beeld komen, maar als een gebruiker de taak afhandelt, dan is de taak niet meer zichtbaar bij de andere gebruikers.

Er is nog een type taak, namelijk Ter info. Hiermee breng je gebruikers op de hoogte dat de workflow een bepaald stadium bereikt heeft.

Let op:

Deze beschrijving heeft alleen betrekking op de Ter afhandeling taak, de Ter info taak is apart beschreven.

Het type taak kun je achteraf niet wijzigen omdat beide taken eigen gedrag en eigenschappen hebben. Als je toch het verkeerde type hebt gekoppeld, verwijder je de verkeerde taak en voeg je de juiste taak toe.

Als je een taak toevoegt in de workflow moeten de workflow activiteiten opnieuw bepaald worden, omdat de bestemming wijzigt. Dit gebeurt automatisch, zie de inrichting van dit proces.

Voorbeeld:

Ins_Taak toevoegen (10)

Taak toevoegen aan workflow:

1. Open Profit.
  2. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem.
  3. Open de eigenschappen van het type dossieritem.
  4. Ga naar het tabblad: Workflows.
  5. Open de eigenschappen van de workflow.
  6. Selecteer de actie waar je een taak aan wilt toevoegen.

Je kunt een taak tussen bestaande taken voegen.

7. Dubbelklik op de taak Ter afhandeling of Ter info.

Je kunt ook de taak selecteren en dan met de muis op de actie slepen.

8. Selecteer de taak.
  9. Rechts, in het kader Eigenschappen, zie je gegevens met betrekking tot de status, opties en een eventueel gekoppeld bericht van de workflow. Je kunt deze gegevens aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld pictogrammen toevoegen, de actie in een categorie plaatsen en aangeven of een reactie verplicht is.

Ins_Taak toevoegen (20)

10. Vul de omschrijving in.
  11. Vul een uitgebreide omschrijving in bij Toelichting, om de taak te verduidelijken voor de gebruiker.

De toelichting die je invult verschijnt in een apart pagina-onderdeel in InSite zodat de gebruiker de toelichting kan bekijken.

Het invoerveld biedt alleen platte tekst. Je kunt deze tekst echter toch opmaken, door de opmaakcodes te gebruiken.

Bij een workflow taak kan een toelichting worden vastgelegd (in de workfloweditor).

De toelichting van een taak wordt alleen getoond als de gebruiker rechten heeft op de workflowacties van de taak. Als een gebruiker zonder rechten op de taak de flow opent, wordt de toelichting niet getoond.

12. Klik op: Ins_Wortkflow Beoordelen inschrijving inrichten (10) achter Taak bestemd voor.

Een taak moet minstens één bestemming hebben als je de workflow publiceert. Als dit niet zo is verschijnt een melding dat bij taak {} het veld Bestemd voor niet is gevuld.

13. Bepaal de bestemmingen.

Let op:

Je kunt bestemmingen ook overnemen van een andere taak, door de taak selecteren bij Overnemen van taak. Je kunt alleen een taak selecteren die bestemmingen heeft.

14. Vink Tonen in takenlijst aan, zodat de taak ook in de takenlijst bij de gebruiker in InSite zichtbaar is.
  15. Klik op: Opslaan.
  16. Klik op: Concept publiceren.

Direct naar

1. Workflow bouwen

Process

Workflow

Work area

InSite/OutSite