Verkoopfactuur opnieuw factureren

Je kunt een factuur opnieuw factureren, bijvoorbeeld als je nieuwe prijzen hebt vastgelegd en je wilt aan de verkooprelatie de factuur op basis van die nieuwe prijzen verstrekken.

Een factuur kan eenmalig leiden tot één creditfactuur en één nieuwe factuur. Mocht je toch weer wijzigingen doorvoeren in de prijzen bijvoorbeeld, waardoor de factuur weer niet correct is, dan moet je de opnieuw gefactureerde factuur handmatig crediteren en weer factureren.

Opnieuw factureren van een factuur:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Factuur.
  2. Selecteer de factuur die je opnieuw wilt factureren.
  3. Klik op: Meer actiesOpnieuw factureren.

Profit maakt voor de geselecteerde factuur een creditnota.

Vervolgens wordt een nieuwe factuur gemaakt met precies dezelfde aantallen als de oorspronkelijke factuur. De prijzen en kortingen in de regels worden wel opnieuw bepaald op basis van de leverdatum.

Zowel de creditfactuur als de nieuwe factuur krijgen een nieuw factuurnummer.

4. Klik op: Opslaan en sluiten

Dit ziet er dan zo uit:

Je kunt hierna de nieuwe factuur nog op bepaalde punten wijzigen en verstrekken.

Direct naar

1. Facturen crediteren
  2. Dagboeken voor credit facturering instellen
  3. Creditfactuur via Output-wizard e-mailen toestaan
  4. Crediteren factuur zonder voorraadmutatie
  5. Artikelen retour - negatieve pakbon met voorraadmutatie
  6. Opnieuw factureren gecrediteerde factuur (Bakkerijen)