Recyclingsbijdrage boeken

De recyclingsbijdrage is gekoppeld aan artikelen waarbij deze verschuldigd is. Zodra je een order toevoegt, wordt ook automatisch de recyclingsbijdrage geboekt.

Voor het in rekening mogen brengen van de Nederlandse recyclingsbijdrage moet het afleveradres in Nederland liggen. De fysieke aflevering van producten is hierbij bepalend en niet het factuuradres.

Als je de recyclingsbijdrage wilt gebruiken, moet je dit eerst inrichten.

Verkooporder met artikel met de recyclingsbijdrage boeken:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Verkooporder.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Voeg het artikel waaraan de recyclingsbijdrage is gekoppeld toe als orderregel.
  4. Wijzig eventueel het nettogewicht en/of het brutogewicht van het artikel als je de recyclingsbijdrage op grond van het gewicht wilt berekenen.

Deze velden moeten aan de boekingslay-out zijn toegevoegd. Wijzigen is alleen mogelijk als je het gewicht in het artikel hebt ingesteld.

5. Voltooi de orderregel en selecteer de regel opnieuw.
  6. Klik op: Meer actiesVerpakking in de staart van de boekingslay-out.

Je ziet dat de verpakkingsregel recyclingsbijdrage is toegevoegd.

7. Voltooi de verkooporder.
  8. Selecteer in de weergave de verkooporder en klik op de actie: Output.
  9. Selecteer bij afwijkend verstrekken het rapport Verkooporder met btw-uitsplitsing (Profit).
  10. Raadpleeg het Afdrukvoorbeeld.

Je ziet dat de recyclingsbijdrage als extra regel is vermeld.

11. Sluit het afdrukvoorbeeld.
  12. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Itembeheer
  2. Inrichting
  3. Artikel
  4. Werksoort
  5. Samenstelling
  6. Verpakkingen en emballage
  7. Kosten
  8. Tekst
  9. Eenheid
  10. Serie-artikel
  11. Partij-artikel
  12. Orderspecificatie
  13. Groeperingen