Ingrediënt (Bakkerijen)

In Profit 22 zijn enkele tabbladen in de item eigenschappen van naam gewijzigd. In het artikel is bij naam van de betreffende tabbladen Profit 22 vermeld.

Het is op centraal niveau mogelijk ingrediënten toe te voegen.

Ingrediënten toevoegen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Inrichting bakkerij / Ingrediënt.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul bij Ingrediënt de ingrediëntcode in.
  4. Vul bij Omschrijving de omschrijving in van het ingrediënt. Je kunt deze omschrijving o.a. op productielijsten afdrukken.
  5. Vink Te declareren aan als het ingrediënt meegenomen moet worden op de declaratie.
  6. Selecteer bij Ingrediëntengroep de groep waar het ingrediënt bij hoort. Ingrediëntengroepen worden ook beheerd door de Centrale Omgeving.
  7. Klik op: Voltooien.

Koppelen allergeen aan ingrediënt:

Na het toevoegen van allergenen en ingrediënten kun je de allergenen aan het ingrediënt koppelen. Deze koppeling leg je vast voor de etiketinformatie.

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Inrichting bakkerij / Ingrediënt.
  2. Open de eigenschappen van een ingrediënt.
  3. Ga naar het tabblad: Allergenen.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Vink de allergenen aan die voorkomen in het ingrediënt.
  6. Klik op: Voltooien.

In de eigenschappen van het ingrediënt beschik je ook over het tabblad Ingrediëntsoort. Deze tabel kun je niet onderhouden. Het is alleen extra informatie die je bijvoorbeeld in een analyse kunt ophalen en waar je op kunt filteren.

Ingrediëntendeclaratie

Na het toevoegen van de deegsoorten kun je berekenen hoeveel deeg je nodig hebt voor een recept.

Tijdens de deegberekening worden de volgende acties uitgevoerd:

• Controle 100% meelgewicht. Deze controle wordt niet uitgevoerd tijdens het toevoegen van deegregels.
  • Deeg berekenen.
  • Samenstellen ingrediëntendeclaratie.

Samenstellen ingrediëntendeclaratie:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Inrichting bakkerij / Deeg.
  2. Selecteer de deegsoort die je wilt berekenen.
  3. Klik op de actie: Deeg berekenen.

Met behulp van deze actie kun je voor de geselecteerde deegsoort berekenen hoeveel deeg er nodig. Deegberekening vindt alleen plaats voor degen met regels en (als dit van toepassing is) met een totaal % meelgewicht = 100.

Door middel van multiselect (Ctrl+S) kun je meerdere deegsoorten in één keer berekenen.

4. Je kunt de ingrediëntendeclaratie afdrukken via Ordermanagement / Uitvoer / Rapport.

De volgorde van de declaratieregels wordt bepaald op basis van de hoeveelheid van de ingrediënten. Het ingrediënt dat het meeste voorkomt in het deeg komt bovenaan de declaratie te staan. Als er ingrediënten zijn met precies dezelfde hoeveelheid worden ze vervolgens gesorteerd op omschrijving, zodat deze ingrediënten altijd in dezelfde volgorde worden vermeld.

Afwijkende tekst op declaratie:

Je hebt de mogelijkheid  om de standaardtekst van een regel aan te passen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Samenstelling.
  2. Open de eigenschappen van een samenstelling.
  3. Klik op: Item informatie samenstelling.
  4. Ga naar het tabblad: Declaratie.
  5. Klik op: Eigenschappen.
  6. Vul eventueel een afwijkende tekst in. Deze afwijkende tekst wordt afgedrukt op de pakbon, de declaratie, enz.
  7. Klik op: Opslaan en sluiten.
  8. Klik op: Sluiten.

Voedingswaarde per portie en overige samenstellingsgegevens

Je kunt een hoeveelheid per portie instellen. Aan de hand van de instelling rekent Profit de voedingswaarden uit. De berekening is als volgt: [waarde per portie] = [waarde] * [hoeveelheid per portie] / 100. De waarden zie je op de verpakking terug als percentages.

1. Ga naar:  Ordermanagement / Item / Samenstelling.
  2. Open de eigenschappen van de samenstelling.
  3. Klik op: Item informatie samenstelling.
  4. Ga naar het tabblad: Deegberekening (Profit 22).
  5. Vul een waarde in per portie.

Vervolgens rekent Profit de waarden uit.

6. Raadpleeg de voedingswaarden per portie op de tabbladen Voedingswaarde, Vitaminen en (Profit 22).

De voedingswaarde zie je per voedingsstof als bijvoorbeeld Energie, Eiwitten, Salatrims en Organische zuren, etc.

7. Vul eventueel de overige velden:
    1. (Norm)gewicht / aantal stuks:

Vul hier het gewicht van de droge stof in indien de samenstelling is gekoppeld aan een deeg o.b.v. droge stof
      óf vul hier het eindgewicht in als de samenstelling is gekoppeld aan een deeg o.b.v. eindgewicht.

Afweeggewicht wordt hier dus nooit ingevuld. Afweeggewicht wordt berekend bij het berekenen van de degen.

Direct naar

1. Stamgegevens Bakkerijen
  2. Type assortiment
  3. Type levering
  4. Uit orderadvies/besteladvies uit te sluiten periode
  5. Routegegevens per dag
  6. Ingrediëntengroep
  7. Ingrediënt
  8. Allergeen
  9. GZP-heffing
  10. Deeg
  11. Type bestelling toevoegen (voor BestelPlus)
  12. Niet te bestellen periode (voor BestelPlus in Profit)