Voorraad voor productie raadplegen

Je kunt de voorraad raadplegen per onderdeel van een samenstelling voordat je gaat produceren. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken om te zien welk maakartikel je kunt maken.

Voorraad voor maakartikel raadplegen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Productie / Productieorder.
  2. Selecteer de weergave Onderdelen productieorder.

Je ziet nu de voorraad voor het magazijn waarin je de productieorder wilt produceren. Voeg eventueel meer voorraadvelden toe in de weergaven.

3. Als je meerdere magazijnen gebruikt, kun je de voorraadinformatie per magazijn raadplegen:
    1. Open de eigenschappen van de regel.
    2. Selecteer een boekingslay-out.
    3. Klik op de actie: Samenstelling.
    4. Selecteer een regel met een artikel.
    5. Klik op de actie: Voorraadinfo.

Je ziet vervolgens de voorraadgegevens van het onderdeel in de verschillende magazijnen. Als er te weinig voorraad in het magazijn is waar je wilt produceren, kun je eventueel voorraad verplaatsen, een onderdeel vervangen of een ander magazijn kiezen.

Direct naar

1. Productie
  2. Inrichten
  3. Productie analyse raadplegen
  4. Maakartikel inkopen productie via Bestelvoorstel
  5. Productieorder
  6. Voorraad voor productie raadplegen
  7. Productiebon toevoegen
  8. Aan productie toegewezen order/voorcalculatie raadplegen
  9. Productieorder vrijgeven
  10. Productiebon afhandelen
  11. Productiebonnen collectief verwijderen