Partijen inrichten

Als je partijen wilt gebruiken, moet je dit eerst inrichten.

Inhoud

Partijen activeren

Deze functionaliteit is niet standaard beschikbaar, je moet hiervoor een activering inschakelen. Schakel de activering bij voorkeur in aan het einde van de werkdag of in het weekend. Tijdens het activeringsproces kan namelijk een conversie plaatsvinden en tijdens deze conversie kunnen de medewerkers niet in Profit werken. Het is aan te raden een nieuwe activering eerst te testen in een testomgeving, voordat je deze doorvoert in de productie-omgeving.

Naam van de in te schakelen activering:

•  Partijen

Stappen om een activering in te schakelen

Subscherm partij-/serienummers instellen

Je kunt per boekingslay-out instellen dat het subscherm voor invullen van de serienummers/partijnummers getoond wordt op het moment dat je een artikel toevoegt.

Bij een aantal boekingslay-outs wordt het subscherm automatisch getoond omdat het verplicht is in dat onderdeel van het orderproces. Bij andere boekingslay-outs kun je zelf instellen dat het getoond moet worden, namelijk in de boekingslay-outs van de inkooporder, verkooporder, productieorder en magazijnverplaatsingvoorbereiding.

Als je deze instelling gebruikt dan toont Profit bij het voltooien van een nieuwe regel met een partijartikel of serienummerartikel automatisch het subboekingsprogramma.

Subscherm serienummers/partijen tonen instellen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Open de eigenschappen van een boekingslay-out: inkooporder, verkooporder, productieorder en magazijnverplaatsingvoorbereiding.
  3. Ga naar het tabblad: Algemene instellingen.
  4. Vink Onderdrukken automatisch partij-/serienummerscherm uit.

Ja, je leest het goed: hiermee zet je de functionaliteit juist aan :-)!

5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Volg deze procedure eventueel voor andere boekingslay-outs die je wilt aanpassen.

Type dossieritem voor partij toevoegen

Als je een dossier per partij wilt aanleggen, moet je eerst een type dossieritem toevoegen met de bestemming Item + partij.

Omdat een partij niet uniek hoeft te zijn, is de bestemming van het dossieritem altijd een combinatie van item en partij. Je moet daarom ook de bestemming Item optioneel of verplicht maken.

De functionaliteit Partijen moet geactiveerd zijn.

Type dossieritem voor partij toevoegen:

1. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem.
  2. Volg de procedure bij Type dossieritem toevoegen.
  3. Open de eigenschappen van het nieuwe type dossieritem.
  4. Ga naar het tabblad: Bestemming Extra.
  5. Selecteer bestemming Item.
  6. Klik op: ActiesVerplicht of Optioneel.
  7. Selecteer bestemming Item + partij als je wilt dat je het nieuwe type dossieritem bij een partij kunt toevoegen.
  8. Klik op: ActiesVerplicht.
  9. Klik op: Opslaan en sluiten
  10. Je kunt nu een dossieritem toevoegen aan een partij.

Direct naar

1. Partij-artikel
  2. Partijen inrichten
  3. Partij-artikel toevoegen
  4. Partij-artikel raadplegen
  5. Partij toevoegen
  6. Partij raadplegen
  7. Dossieritem toevoegen aan partij
  8. Partijnummer wijzigen
  9. Partij-artikel bij ontvangst
  10. Partij-artikel in verkooporder
  11. Partij-artikel voorraad opboeken/afboeken