OutSite-site autoriseren

OutSite kent verschillende niveaus om de site of de klantportal te autoriseren.

Inhoud

Instellingen per site

Bij het autoriseren van een site als geheel is het volgende van belang:

• Een site kan een publiek gedeelte hebben dat bereikbaar is voor alle bezoekers en een gedeelte dat alleen bereikbaar is voor ingelogde bezoekers met de juiste autorisatie.
  • Je kunt per site bepalen welke functionaliteit je gebruikt.

Site instellen:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.
  2. Open de eigenschappen van de site.
  3. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  4. Het veld Site alleen toegankelijk voor ingelogde bezoekers bepaalt voor wie de site toegankelijk is:
    • Vink dit veld aan als je de hele site wilt beveiligen. Bezoekers moeten dan altijd inloggen op de site.
    • Vink dit veld uit als je het publieke gedeelte wilt openstellen voor anonieme bezoekers. De andere pagina's (met toegang op basis van rollen) zijn alleen bereikbaar voor ingelogde bezoekers met de juiste autorisatie.
  5. Ga naar het tabblad: Typen pagina.
  6. Vink alleen de typen aan die je daadwerkelijk wilt gebruiken op de site/portal. Hierdoor bereik je dat andere pagina's (die niet bij deze typen horen) niet toegankelijk zijn.
  7. Ga naar het tabblad Inloggen.
  8. Bepaal hoe de gebruikers inloggen:
    • Eigen identity provider
    • Met gebruikersnaam/wachtwoord
  9. Met het vinkveld eronder bepaal je of je twee-factorauthenticatie verplicht wil maken bij het inloggen.
Autorisatierollen en functionaliteiten

Als je een persoon of een contactpersoon bij een organisatie toevoegt, kun je deze persoon toegang geven tot een bepaalde site of klantportal. Hierbij gebruik je de meegeleverde autorisatierollen Medewerker klantportal en Beheerder klantportal en rollen die je zelf hebt toegevoegd en aan de organisatie hebt gekoppeld.

Autorisatierollen en functionaliteiten raadplegen:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Autorisatierol.
  2. Open een meegeleverde OutSite-rol.
  3. Op het tabblad Functionaliteiten zie je de functionaliteiten die bij deze rol horen. Als een persoon bijvoorbeeld geautoriseerd is als Medewerker klantportal, is hij geautoriseerd voor alle functionaliteiten van deze rol.
  4. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Functionaliteit.
  5. Open een OutSite-functionaliteit.

Het autorisatieniveau geeft aan of de persoon moet inloggen om de pagina's van de functionaliteit te raadplegen. Bij anonieme toegang is inloggen niet nodig.

Op het tabblad Pagina's zie je alle pagina's die bij de functionaliteit horen.

Pagina's autoriseren

Je kunt de autorisatie van OutSite-pagina's verder verfijnen op de volgende manieren:

• Stel in OutSite in dat een pagina alleen op de huidige site getoond wordt. Als je meerdere sites hebt, zal de pagina niet beschikbaar zijn op andere sites.
  • Gebruik selecties om de toegang te beperken.

Voorbeeld:

Je hebt een selectie gemaakt op contactpersonen. Alleen contactpersonen met de functie Adviseur vallen binnen de selectie.

Als je de selectie Adviseur koppelt aan de pagina Projectdossier, hebben alleen de adviseurs toegang tot het projectdossier. Andere contactpersonen hebben geen toegang tot het Projectdossier.

Selectie aanmaken:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Selectie.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer Contact.
  4. Klik op: Volgende.
  5. Maak een nieuwe weergave aan. Deze moet het veld bevatten waarop je wilt filteren. Je kunt de weergave achteraf niet wijzigen.
  6. Klik op: Volgende.
  7. Klik onder Filter en voorbeeld op Bewerken.

Stel het filter in en controleer dit.

8. Klik op: Voltooien.

Selectie koppelen aan OutSite-pagina:

1. Open de site.
  2. Log in als Sitebeheerder.
  3. Open de pagina.
  4. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  5. Klik op: Eigenschappen.
  6. Ga naar het tabblad: Kenmerken.
  7. Vink Alleen in de huidige site beschikbaar aan als de pagina niet in andere sites beschikbaar mag zijn.

8. Selecteer de selectie.
  9. Klik op: Aanpassen.
  10. Publiceer de pagina.

Je kunt de restrictie van een pagina raadplegen in Algemeen / In & OutSite / Pagina.

Direct naar

1. Autorisatie in OutSite
  2. Sitebeheerder toevoegen
  3. OutSite-site autoriseren
  4. OutSite-rollen toevoegen en koppelen
  5. Contactpersonen toevoegen via de portal
  6. Contactpersonen toevoegen via Profit
  7. Autorisatierollen OutSite toevoegen via import of UpdateConnector
  8. 'Wachtwoord vergeten' inrichten
  9. Standaard e-mailbericht voor portaltoegang inrichten
  10. OutSite-site en pagina's autoriseren (o.a. op basis van selecties)
  11. CAPTCHA-sleutels vastleggen