OutSite-rollen toevoegen en koppelen

Je bepaalt welke rollen je nodig hebt en je voegt ontbrekende rollen toe. Profit biedt vaste autorisatierollen voor OutSite, namelijk Medewerker klantportal, Beheerder klantportal, en Sollicitant. Als dit niet voldoende is, kun je de vrije autorisatierollen gebruiken. Koppel per organisatie de juiste rol.

Let op:

Je kunt bepaalde vaste autorisatierollen en de vrije autorisatierollen gebruiken in workflows, zie Workflow sturen o.b.v. OutSite-autorisatierol.

Vrije rollen inrichten:

Je beschikt over drie vrije autorisatierollen. Je kunt eigen omschrijvingen invullen voor deze autorisatierollen, deze worden getoond in de eigenschappen van organisaties en contactpersonen. Het invullen van de omschrijvingen is niet verplicht. Als je bij de eerste vrije rol bijvoorbeeld de omschrijving Manager invult, dan wordt deze omschrijving getoond in de eigenschappen van organisaties en contactpersonen. Als je de omschrijving niet invult, dan zie de je veldnaam Vrije rol 1.

Je beschikt nu over 10 vrije rollen.

Let op:

In Profit 17 had je drie vrije rollen, deze hadden de codes 4, 5 en 6.

In Profit 18 is de nummering van de vrije rollen gelijkgetrokken met de codering. Dit betekent dat bij de overgang naar Profit 18 de codes 4, 5 en 6 worden geconverteerd naar 1, 2 en 3. De overige vrije rollen worden doorgenummerd. houd hier rekening mee als je de vrije rollen gebruikt in bijvoorbeeld selecties, gegevensverzamelingen, of in rapporten of analyses.

Autorisatierollen toevoegen:

Mochten de standaard meegeleverde rollen niet voldoende zijn voor jouw organisatie, dan kun je je eigen rollen toevoegen. Vervolgens selecteer je per organisatie drie eigen rollen die voor die organisatie gebruikt kunnen worden (vanaf Profit 18 heb je 10 vrije rollen). Bij het autoriseren van gebruikers kun je dan ook deze rollen toekennen.

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Autorisatierol.
  2. Maak een rol toe die bestemd is voor een OutSite-portal.

Rol koppelen aan organisatie:

1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon.
  2. Open de eigenschappen van de organisatie waarbij je de rol wilt gebruiken.
  3. Ga naar het tabblad: OutSite autorisatie.
  4. Selecteer de vrije rollen die bij deze organisatie toegestaan zijn.

5. Ga naar het tabblad: Contacten.
  6. Open een contactpersoon.

Deze persoon dient toegang te hebben tot de portal. Als je geen autorisatierollen kunt aanvinken, open je eerst de persoon (niet de contactpersoon). Ga naar het tabblad Portal toegang en leg de instellingen vast.

7. Ga naar het tabblad Autorisatierollen en vink de juiste autorisatierollen aan.

Direct naar

1. Autorisatie in OutSite
  2. Sitebeheerder toevoegen
  3. OutSite-rollen toevoegen en koppelen
  4. Contactpersonen toevoegen via de portal
  5. Contactpersonen toevoegen via Profit Windows
  6. Autorisatierollen OutSite toevoegen via import of UpdateConnector
  7. 'Wachtwoord vergeten' inrichten
  8. Standaard e-mailbericht voor portaltoegang inrichten
  9. OutSite-site en pagina's autoriseren (o.a. op basis van selecties)
  10. CAPTCHA-sleutels vastleggen

Process

Autorisatie

Work area

InSite/OutSite