Details werkbegrotingsregel raadplegen en wijzigen

In de details van de werkbegrotingsregel vind je alle relevante onderliggende gegevens.

1. Ga naar: Projecten / Voorcalculatie / Werkbegroting.
  2. Open de werkbegroting.
  3. Selecteer een regel en klik op Acties / Details.
  4. Ga naar het tabblad: Nacalculatie voor de aan de regel gekoppelde nacalculatieboekingen.

Zie hieronder info over andere relevante tabbladen.

Inhoud

Tabblad Inkooporder met uitvoerresultaat

In de details van de werkbegrotingsregel vind je alle relevante onderliggende gegevens.

1. Ga naar: Projecten / Voorcalculatie / Werkbegroting.
  2. Open de werkbegroting.
  3. Selecteer een regel en klik op Acties / Details.
  4. Ga naar het tabblad: Inkooporder.

Hier zie je de velden Uitvoerresultaat en Verklaring uitvoerresultaat waaraan je kunt zien door welke inkooporderregel het uitvoerresultaat is ontstaan en wat de reden daarvan is. De mogelijke redenen zijn:

• De inkooporder is afgehandeld en het aantal van de orderregel is niet volledig ontvangen.
    • Er is meer ontvangen dan het aantal van de orderregel.
    • De ontvangst is afgehandeld en het aantal van de ontvangstregel is niet volledig geconfronteerd.
    • Het aantal geconfronteerd is hoger dan het aantal van de ontvangstregel.
    • De prijsfactor van de ontvangstregel wijkt af van de orderregel.
    • De prijs per eenheid van de ontvangstregel wijkt af van de orderregel.
    • Het aantal per eenheid van de ontvangstregel wijkt af van de orderregel.
    • De regelkorting van de ontvangstregel wijkt af van de orderregel.
    • De factuurprijs per eenheid in de confrontatieregel wijkt af van de factuurprijs per eenheid in de ontvangstregel.
    • De verplichting heeft een afgeboekt bedrag (verdeeld over meerdere orderregels).
    • De verplichting heeft een afgeboekt bedrag.
    • Er is meer gerealiseerd op de verplichting dan toegestaan (verdeeld over meerdere orderregels).
    • Er is meer gerealiseerd op de verplichting dan toegestaan.
    • De projectboeking van de inkoopfactuur staat op een andere bewakingscode dan de orderregel.

Tabblad Toegestaan buiten inkoop raadplegen en wijzigen

In de details van de werkbegrotingsregel vind je alle relevante onderliggende gegevens.

Toegestaan buiten inkoop raadplegen en wijzigen:

1. Ga naar: Projecten / Voorcalculatie / Werkbegroting.
  2. Open de werkbegroting.
  3. Selecteer een regel en klik op Acties / Details.
  4. Ga naar het tabblad: Toegestaan buiten inkoop. Hier zie je alle boekingen (inkoopfacturen, nacalculatie) buiten inkoop waarvan is aangegeven dat ze zijn toegestaan buiten inkoop, gekoppeld aan het begrote bedrag bij de geselecteerde bewakingscode. Deze tellen in op het verwachte resultaat van de bewakingscode.

Je kunt hier ook aan de bewakingscode gekoppelde regels die zijn toegestaan, ontkoppelen.

5. Selecteer de regel en klik op de actie Verwijderen.
  6. Je kunt hier ook de details van de boeking wijzigen.
    • Dubbelklik op de boeking.
    • Ga naar het tabblad: Algemeen.

Hier zie je vanaf welke datum de boeking telt in de projectprognose, het bedrag dat is toegestaan, wat is besteed en het resultaat.

• Wijzig eventueel de datum.
    • Wijzig eventueel het bedrag bij Toegestaan.
    • Ga naar het tabblad: Nacalculatie.

Hier zie je de nacalculatie.

• Dubbelklik op de regel van de nacalculatie.

Je ziet de journaalpost in Financieel.

• Klik op de actie: Eigenschappen factuur.

Je ziet dan de eigenschappen van de factuur in Financieel. Deze kun je wijzigen. Autoriseer dit, indien nodig.

Direct naar

1. Voorcalculatie / Werkbegroting voor de bouw
  2. Calculatie inlezen CUF-bestand
  3. Werkbegroting met ingelezen calculatie in voorcalculatie raadplegen
  4. Werkbegroting aanmaken zonder CUF-bestand
  5. Voorcalculatieregels in werkbegroting splitsen
  6. Overnemen voorcalculatieregels in werkbegroting
  7. Voorcalculatieregels in werkbegroting verplaatsen
  8. Voorcalculatieregel verplaatsen naar ander type projectkosten uitleg bewerkingen
  9. Kosten buiten inkoop toestaan en laten intellen in resultaat
  10. Details werkbegrotingsregel raadplegen en wijzigen