Benoeming onderwijs vastleggen

Leg altijd een benoeming vast in het contract/dienstverband van de medewerker, anders zal er geen aanlevering plaatsvinden. Aanvullend kun je benoemingen vastleggen op op het tabblad Lerarenregister in de eigenschappen medewerker. Dit gebruik je bijvoorbeeld als je een benoeming niet kwijt kan in een bestaand dienstverband en je voor het vastleggen van de benoeming geen apart dienstverband wilt vastleggen.

Inhoud

Benoeming op contractniveau vastleggen

Je legt de benoemingsgrondslag van de leraar vast in het contract. Is de leraar onbevoegd, onderbevoegd of nog in opleiding, dan komen zijn gegevens in het voorportaal van het Lerarenregister. In dat geval leg je ook het onderwijsterrein vast.

Je selecteert voor alle dienstverbanden een benoemingsgrondslag. Als deze hetzelfde is voor het subdienstverband als het hoofddienstverband, dan selecteer je Niet van toepassing..

Benoeming op contractniveau vastleggen:

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  2. Open de eigenschappen van de medewerker.
  3. Ga naar het tabblad: Contract.
  4. Open de eigenschappen van de contractregel waarin je de benoeming vastlegt.
  5. Ga naar het tabblad: Onderwijs 2.

Je ziet hier de weergave Benoemingsgrondslagen bij cao. Deze weergave is gebaseerd op de gekoppelde cao bij de medewerker. Er is ook een weergave met alle benoemingsgrondslagen.

Hrm_Lerarenregister (10)

6. Selecteer de benoemingsgrondslag.

Je selecteert voor alle dienstverbanden een benoemingsgrondslag. Als deze hetzelfde is voor het subdienstverband als het hoofddienstverband, dan selecteer je Niet van toepassing..

Als je een leraar niet wilt aanleveren, selecteer je ook Niet van toepassing.

7. Selecteer de onderwijsterrein(en) indien nodig.
  8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Wanneer je veel benoemingen vast wil leggen op contractniveau, kan je gebruik maken van een analyse voor import. Klik hier voor de uitleg van deze analyse.

Benoeming DUO vastleggen

In de situatie dat je een benoeming niet kwijt kan in een bestaand dienstverband en je voor het vastleggen van de benoeming geen apart dienstverband wilt vastleggen, dan kun je een benoeming apart vastleggen op het tabblad Lerarenregister in de eigenschappen medewerker.

Voor het vastleggen van benoemingen buiten het contract in de eigenschappen van de medewerker, heb je verschillende mogelijkheden:

• Je kunt deze handmatig toevoegen in Profit via een apart tabblad.
  • Je kunt benoemingen ook toevoegen via InSite. Hiervoor zijn verschillende ESS en MSS pagina's beschikbaar gemaakt.
  • Je kunt benoemingen importeren door middel van een import.

Profit Windows:

1. Open de eigenschappen van de medewerker.
  2. Ga naar het tabblad: Lerarenregister.
  3. Klik op: Nieuw.
  4. Selecteer het dienstverband waaronder de benoeming valt.
  5. Vul de begindatum in.
  6. Selecteer de benoemingsgrondslag.
  7. Klik op: Voltooien.

Als een benoeming de status Gecontroleerd met fouten heeft, dan ga je naar het menu HRM / Payroll / Digitale berichten / Lerarenregister. Dubbelklik op de regel met de fout en je opent een weergave waarin je de specificaties van de fout ziet. Als je de fout hebt opgelost, zal de benoeming automatisch opnieuw worden ingestuurd op basis van de taak.

Een benoeming kan deze status krijgen, als er geen benoeming is vastgelegd in het contract/dienstverband. Wij raden aan om daar de benoeming vast te leggen en overige benoeming, waarvoor geen dienstverband nodig is, vast te leggen op het tabblad Lerarenregister.

Meer informatie over het versturen van de berichten vind je hier.

InSite:

Voor InSite zijn de volgende pagina's beschikbaar:

Voor het aanmaken zijn de volgende profielen beschikbaar:

De pagina's voor DUO richt je in in het menu van InSite:

Het aanmaken van de benoeming DUO ziet er op de volgende manier uit:

Import van Benoeming DUO:

Je kan deze importeren voor de medewerkers. Hiervoor zijn twee importbestanden beschikbaar die je kan importeren via HRM / Beheer / Import medewerker / Benoeming DUO of voor het wijzigen van de benoemingen via HRM / Beheer / Import medewerker mutatie / Benoeming DUO.

Direct naar

1. Lerarenregister
  2. Onderwijsinstelling inrichten
  3. Onderwijsinstelling bij de medewerker toevoegen
  4. Communicatieservice inrichten
  5. Benoeming vastleggen
  6. Collectief wijzigen van benoemingen in dienstverbanden
  7. Berichten versturen
  8. Lerarenopleiding vastleggen