Collectief wijzigen benoemingsgrondslagen Lerarenregister t.b.v. contracten

Gebruik dit stappenplan om benoemingsgrondslagen collectief te muteren in de dienstverbanden bij de medewerkers. Dit stappenplan is niet van toepassing op het wijzigen van de benoeming DUO op het tabblad Lerarenregister bij de medewerker.

Collectief wijzigen

In dit proces gebruik je een analyse voor het invullen van de juiste benoemingsgrondslagen in de contracten van de medewerkers. Vervolgens exporteer je de benodigde gegevens naar XML. Via een nieuwe actie (alleen beschikbaar onder consultcode) wijzig je de benoemingsgrondslagen in Profit.

Stap 1: Analyse importeren

1. Download het volgende zip-bestand:

Collectief_wijzigen_benoemingsgrondslagen_in_contracten.zip

2. Pak het zip-bestand uit.
  3. Start Profit en open de onderwijsomgeving.
  4. Ga naar: HRM / Uitvoer / Beheer / Analyse HRM.
  5. Importeer de analyse Collectief wijzigen benoemingsgrondslagen in contracten.

Stap 2: Analyse uitvoeren

Voor het openen van een analyse moet je het PCC hebben geïnstalleerd en het PCC moet gekoppeld zijn aan de omgeving.

1. Ga naar: HRM / Uitvoer / Analyse HRM.
  2. Open de analyse Collectief wijzigen benoemingsgrondslagen in contracten.
  3. Vul het filter in, bijvoorbeeld een filter op werkgever.
  4. Klik op: Voltooien.
  5. Open de analyse in Excel.

Zie ook:

Stap 3: Analyse vullen

De analyse bevat alle contracten van alle actuele dienstverbanden. Per contract leg je de juiste benoemingsgrondslag en de onderwijsterreinen vast. Je moet dit bij elk contract doen, zodat Profit de juiste ingangsdatum voor de benoeming kan bepalen.

1. De analyse opent op het werkbblad Beheer.
  2. Klik op Controle overzichten genereren.

Het werkblad Controle overzicht wordt geopend.

Selecteer per medewerker/contract de juiste benoemingsgrondslag en de onderwijsterreinen.

Aandachtspunten:

• Bij een bevoegde leraar leg je de benoemingsgrondslag vast.
    • Bij een onbevoegde leraar leg je de benoemingsgrondslag en de onderwijsterreinen vast. Deze gegevens gaan naar het voorportaal van het Lerarenregister.
    • Als voor een leraar gelijktijdig verschillende benoemingsgrondslagen gelden, dan heb je voor deze leraar een subdienstverband nodig. Leg per subdienstverband de juiste gegevens vast.

Let op:

Je kunt bij één dienstverband meerdere benoemingen vastleggen. Het is niet meer in alle gevallen nodig om een extra subdienstverband aan te maken.

Voorbeeld:

Een leraar is bevoegd en benoemd voor Aardrijkskunde, maar geeft 2 uur per week onbevoegd op structurele basis Geschiedenis. Hoe moet dit geregistreerd worden?

Deze leraar heeft twee benoemingsgrondslagen: één voor het Lerarenregister (Aardrijkskunde), en één voor het registervoorportaal (Geschiedenis). Leg de tweede benoemingsgrondslag vast in een apart subdienstverband.

• Als een leraar één benoemingsgrondslag met verschillende onderwijsterreinen heeft, kun je dit op één regel vastleggen.
  3. Kijk of er meldingen staan in de kolom Blokkerende fouten en los deze op.

De aanduiding Er is nog een muterende scorf-mutatie aanwezig heeft te maken met mutaties die nog in de workflow zitten. Deze mutaties worden tijdens het wijzigen gevuld met de benoemingsgrondslag en onderwijsterreinen die je in de analyse hebt gevuld.

Stap 4: XML-bestand exporteren

Als je alle gegevens gevuld, kun je het XML-bestand exporteren. Dit bestand bevat de gegevens die je in de volgende stap in Profit gebruikt.

1. Ga naar het werkblad: Beheer.
  2. Klik op Bladeren als je een map wilt opgeven voor het exportbestand.
  3. Klik op Importbestanden genereren.
  4. Het bestand wordt weggeschreven.

Stap 5: Benoemingsgrondslagen collectief wijzigen

Voor de actie Onderwijsmutatie is een consultcode nodig. De consultcode vraag je op bij de afdeling Support. Stuur hiervoor een incident in en vul in het onderwerp: Collectief wijzigen benoemingsgrondslagen onderwijs.

1. AFAS Support neemt contact op en verstrekt de consultcode.
  2. Open de Profit-omgeving.
  3. Activeer de consultcode.
  4. Ga naar: Consultancy / HRM / Onderwijsmutatie.

Direct naar

1. Lerarenregister
  2. Onderwijsinstelling inrichten
  3. Onderwijsinstelling bij de medewerker toevoegen
  4. Communicatieservice inrichten
  5. Benoeming vastleggen
  6. Collectief wijzigen van benoemingen in dienstverbanden
  7. Berichten versturen
  8. Lerarenopleiding vastleggen