Analyse raadplegen via uitvoerfunctie

Bij het uitvoeren van een analyse kun je deze alleen raadplegen. Als je wijzigingen doorvoert in Excel, zal Profit deze niet in de analyse opslaan.

Let op:

Bij het openen van analyses zijn beveiligingsinstellingen van toepassing die het gebruik van macro's kunnen blokkeren. Vanaf juni 2022 is de beveiliging in Office 365 gewijzigd, zie verder dit artikel.

Analyse raadplegen:

1. Ga naar: Algemeen / Uitvoer / Analyse.

Elk product-specifiek Startmenu bevat echter ook een eigen menukeuze met alleen de analyses van het betreffende product:

• CRM / Uitvoer / Analyse
    • Financieel / Uitvoer / Analyse
    • Fiscaal / Uitvoer / Analyse
    • HRM / Uitvoer / Analyse HRM
    • HRM / Uitvoer / Analyse Payroll
    • Ordermanagement / Uitvoer / Analyse
    • Projecten / Uitvoer / Analyse
    • Abonnementen / Uitvoer / Analyse
  2. Dubbelklik op de analyse.
  3. Stel een filter in, dit verbetert de performance. Hierdoor beschik je sneller over de gegenereerde analyse.

Bij meerdere gegevensverzamelingen kun je per gegevensverzameling een filter instellen.

4. Klik op de filterknop / Nieuw filter.

5. Selecteer een veld en stel het filter in. Je leest meer over filters in dit onderwerp.

Als je wil filteren op specifieke codes, kun je hiervoor een snelfilter gebruiken. Vraag de tabel op zoals in het onderstaande voorbeeld, en vink de gewenste regels aan.

Let op: Dit werkt alleen met een snelfilter, niet met een = filter.

6. Als het filter klaar is, kun je controleren welke regels in de analyse terecht komen met de knop Voorbeeld.
  7. klik je op Uitvoeren. Hierdoor sla je het filter op.
  8. Maak eventueel ook filters bij andere gegevensverzamelingen.
  9. Als je op een filter klikt, dan kun je dit aanpassen of verwijderen.

10. Klik op Voltooien om de analyse te genereren.
  11. Vul de selectiecriteria in als Profit hierom vraagt. Dit is afhankelijk van de gegevensverzamelingen die in de analyse gebruikt worden.

Open de analyse op één van de volgende manieren.

Analyse openen met één muisklik op een notificatie

Analyse openen via Profit

Analyse openen via InSite

Let op:

Je opent het bestand altijd op je eigen systeem en daarom wordt het bestand ook lokaal opgeslagen in de map Downloads. Controleer na gebruik of het bestand uit de map Downloads verwijderd is, dit is met name belangrijk bij vertrouwelijke informatie.

Als je de analyse niet kunt openen of als er meldingen optreden, raadpleeg je de voorbereidingen en de veelgestelde vragen.

Direct naar

1. Analyse
  2. Analyses inrichten
  3. Autorisatie
  4. Ondersteuning Microsoft Office controleren
  5. Profit Communication Center installeren en inrichten
  6. Visual Studio 2010 Tools for Office Runtime (Excel 2010) installeren
  7. Beveiligingsinstellingen in Microsoft Excel vastleggen voor analyses
  8. Beveiligingsinstellingen in Office 365 voor analyses vastleggen
  9. Analyse raadplegen
  10. Analyse raadplegen via Profit Communication Center in InSite
  11. Analyse raadplegen via Apple Mac