Platformondersteuning en productondersteuning

Dit onderwerp bevat een overzicht van door Profit ondersteunde besturingsystemen en softwareproducten.

AFAS streeft ernaar de platformen waarop Profit draait en de producten waarmee Profit koppelt ten minste tot 3 jaar na het beschikbaar komen, te ondersteunen.

Veel producten hebben een 32-bits en een 64-bits versie. Beide versies worden ondersteund, tenzij anders aangegeven.

Inhoud

Browsers

Je hebt een browser nodig voor het raadplegen van het AFAS Help Center en het werken met InSite- en OutSite-websites.

AFAS adviseert je de browser Google Chrome te gebruiken.

Beschrijving

Opmerkingen

Microsoft Edge

Edge op basis van Chromium wordt ondersteund.

Oudere versies met een eigen engine worden niet ondersteund.

Microsoft Internet Explorer 11

Je kunt Sitebeheer in InSite en OutSite niet meer gebruiken in Internet Explorer.

Vanaf Profit 15 wordt de ondersteuning van Internet Explorer helemaal beëindigd.

Google Chrome

Zorg ervoor, dat je deze browser automatisch laat bijwerken naar de laatste versie.

Safari (alleen Apple Mac)

Zorg ervoor, dat je deze browser automatisch laat bijwerken naar de laatste versie.

Mozilla FireFox

Zorg ervoor, dat je deze browser automatisch laat bijwerken naar de laatste versie.

Het bewerken van bijlagen bij dossieritems in InSite is mogelijk vanaf Mozilla Firefox 60.0.2 (64-bits). Bij de andere ondersteunde browsers is dit mogelijk in alle door AFAS ondersteunde browsers.

Besturingssysteem

De ondersteuning is relevant voor de volgende onderdelen:

• Profit Communication Center (PCC)
  • Citrix Workspace of Citrix Receiver

Mochten er problemen optreden bij bijvoorbeeld het raadplegen van dashboards of andere gegevensuitwisseling met AFAS Online, neem dan de onderstaande aanwijzingen door met je eigen systeembeheerder.

Wordt er op je netwerk gebruik gemaakt van technieken als SSL-scanning, SSL-decryption, HTTPS inspection, deep packet inspection (DPI) of een intrusion prevention system (IPS), controleer dan of het probleem niet meer speelt als het AFAS Online verkeer hier van wordt uitgesloten. Ook een tussenliggende VPN of proxyserver kan afhankelijk van de instellingen problemen opleveren. De adressen van AFAS staan in het artikel Systeemeisen Citrix-platform.

Microsoft Office

Ondersteunde versies:

• Microsoft Office 365 Business,
  • Microsoft Office 365 Business Premium
  • Microsoft Office 365 ProPlus
  • Microsoft Office 365 Enterprise E3,
  • Microsoft Office 365 Enterprise E4
  • Microsoft Office 2019
  • Microsoft Office 2016
  • Microsoft Office 2013

De ondersteuning van Microsoft Office 2010 is beëindigd.

Office-integraties

Profit biedt tal van integraties met Microsoft Office. Om deze te gebruiken installeer je het Profit Communication Center (PCC) en koppel je dit aan je omgeving. Een greep uit de mogelijkheden:

• Word-, Excel- en Powerpoint-bestanden met één druk op de knop in Profit vastleggen als bijlage bij een dossieritem. Je kunt de bijlage ook makkelijk openen vanuit Profit, of deze bewerken en weer opslaan in Profit.

Ontvangen e-mail via Outlook direct vastleggen bij de afzender in Profit (de afzender wordt automatisch herkend). Te verzenden e-mail direct vastleggen bij de geadresseerde.

• Samenvoegdocumenten maken met de Documentgenerator.
  • Analyses maken in Excel.

Andere toepassingen - zoals Open Office - worden niet ondersteund. Vaak kun je de bestanden wel vastleggen in Profit (ook weer als bijlage bij een dossieritem),maar je kunt bestanden niet automatisch openen of bewerken via Profit.

Microsoft Exchange

Ondersteunde versies:

• Exchange op Azure AD (OAuth 2.0) (Profit 15)
  • Exchange 2019 Office 365 Business Premium,
  • Exchange 2019 Office 365 Business Essentials
  • Exchange 2019
  • Exchange 2016 Office 365 Business Premium
  • Exchange 2016 Office 365 Business Essentials
  • Exchange 2016
  • Microsoft Exchange 2013 in Office 365
  • Microsoft Exchange 2013

De ondersteuning van Exchange 2010 is beëindigd.

Zie ook:

AFAS Pocket

Raadpleeg de minimale versie van je smartpone (of iPad) via pagina's van Apple en Android. Dit is met name relevant als je een melding krijgt dat de app niet geïnstalleerd kan worden.

Direct naar

1. Applicatiebeheer
  2. Platformondersteuning en productondersteuning
  3. Conversiewerkzaamheden bij een nieuwe Profit-versie
  4. Autorisatie
  5. Licentie
  6. Communicatieservice inrichten
  7. Aangifte doen vanuit extern pakket
  8. Signalen inrichten
  9. Veldinstellingen beheerder
  10. Boekingslay-out
  11. Geplande taken
  12. AFAS Remote
  13. Vrije inrichting
  14. Gegevens importeren in Profit
  15. Blokkeringen
  16. Selectie
  17. Profit Agenda inrichten
  18. Meekijken AFAS Support

Process

Systeemeisen

Work area

Techniek