Platformondersteuning en productondersteuning

Dit onderwerp bevat een overzicht van door Profit ondersteunde besturingsystemen en softwareproducten.

AFAS streeft ernaar de platformen waarop Profit draait en de producten waarmee Profit koppelt ten minste tot 3 jaar na het beschikbaar komen, te ondersteunen.

De ondersteuning wordt als volgt aangegeven:

• Het product/platform wordt ondersteund.

• Het product/platform wordt niet ondersteund.

Inhoud

Browsers

Je hebt een browser nodig voor het raadplegen van het AFAS Help Center en het werken met InSite- en OutSite-websites.

AFAS adviseert je de browser Google Chrome te gebruiken.

Beschrijving

32-bits

64-bits

Opmerkingen

Microsoft Edge

Microsoft Edge wordt niet ondersteund in combinatie met Profit Fiscaal.

Microsoft Internet Explorer 11

Vanaf Profit 11 kun je Sitebeheer in InSite en OutSite niet meer gebruiken in Internet Explorer 11.

Vanaf Profit 15 wordt de ondersteuning van Internet Explorer helemaal beëindigd.

Google Chrome

Zorg ervoor, dat je deze browser automatisch laat bijwerken naar de laatste versie.

Safari (alleen Apple Mac)

Zorg ervoor, dat je deze browser automatisch laat bijwerken naar de laatste versie.

Mozilla FireFox

Zorg ervoor, dat je deze browser automatisch laat bijwerken naar de laatste versie.

Het bewerken van bijlagen bij dossieritems in InSite is mogelijk vanaf Mozilla Firefox 60.0.2 (64-bits). Bij de andere ondersteunde browsers is dit mogelijk in alle door AFAS ondersteunde browsers.

Internet Information Services (IIS) 8.0

Internet Information Services (IIS) 7.x

Microsoft Office

Beschrijving

32-bits

64-bits

Opmerkingen

Microsoft Office 365 Business,

Microsoft Office 365 Business Premium

Zie ook de opmerkingen bij het product Microsoft Exchange 2010/2013 in Office 365.

Microsoft Office 365 ProPlus

Zie ook de opmerkingen bij het product Microsoft Exchange 2010/2013 in Office 365.

Microsoft Office 365 Enterprise E3,

Microsoft Office 365 Enterprise E4

Zie ook de opmerkingen bij het product Microsoft Exchange 2010/2013 in Office 365.

Microsoft Office 2019

Vanaf Profit 11.

Microsoft Office 2016

Microsoft Office 2013

De ondersteuning van Microsoft Office 2010 is beëindigd.

Office-integraties

Profit biedt tal van integraties met Microsoft Office. Om deze te gebruiken installeer je het Profit Communication Center (PCC) en koppel je dit aan je omgeving. Een greep uit de mogelijkheden:

• Word-, Excel- en Powerpoint-bestanden met één druk op de knop in Profit vastleggen als bijlage bij een dossieritem. Je kunt de bijlage ook makkelijk openen vanuit Profit, of deze bewerken en weer opslaan in Profit.
  • Ontvangen e-mail via Outlook direct vastleggen bij de afzender in Profit (de afzender wordt automatisch herkend). Te verzenden e-mail direct vastleggen bij de geadresseerde.
  • Samenvoegdocumenten maken met de Documentgenerator.
  • Analyses maken in Excel.

Andere toepassingen - zoals Open Office - worden niet ondersteund. Vaak kun je de bestanden wel vastleggen in Profit (ook weer als bijlage bij een dossieritem),maar je kunt bestanden niet automatisch openen of bewerken via Profit.

Vanaf Profit 12 wordt een Gmail plug-in uitgeleverd. Hiermee kun je mail vanuit Gmail direct registeren als dossieritem in Profit.

Microsoft Exchange

Beschrijving

32-bits

64-bits