AFAS Pocket

AFAS Pocket is een app die het 'mobiele werken' met Profit mogelijk maakt via een smartphone of tablet (op ondersteunde versies van Apple iOS en Android).

Inhoud

Hoe werkt AFAS Pocket

AFAS Pocket biedt twee functionaliteiten in één app. Enerzijds kan je het gebruiken voor het inloggen met twee-factorauthenticatie en anderzijds kan je het gebruiken als ERP-functionaliteit (verlof, declaraties, dossier etc.). Je kan beide functionaliteiten gebruiken, maar ook één van de twee (dus alleen voor het inloggen, of alleen als ERP-functionaliteit).

AFAS Pocket en inloggen

Je gebruikt AFAS Pocket voor het inloggen met twee-factorauthenticatie op AFAS Online, op de AFAS Klantportal of een andere OutSite. Als je AFAS Pocket alleen voor het inloggen met twee-factorauthenticatie gebruikt, hoef je de ERP-functionaliteiten niet in te richten.

• Inloggen op AFAS Online: Je hoeft de app alleen te downloaden. Tijdens de de eerste aanmelding wordt automatisch gevraagd om twee-factorauthenticatie te activeren.
  • Inloggen op de AFAS Klantportal. Je hoeft de app alleen te downloaden. Tijdens het inloggen wordt automatisch gevraagd om twee-factorauthenticatie te activeren.
  • Inloggen op OutSite: De beheerder in je organisatie kan twee-factorauthenticatie verplicht stellen op OutSite. Als twee-factorauthenticatie niet verplicht is, dan bepaal je zelf of je inlogt met gebruikersnaam/wachtwoord of met gebruikersnaam/wachtwoord + twee-factorauthenticatie.

AFAS Pocket als ERP-functionaliteit

Met de ERP-functionaliteit van AFAS Pocket heb je de mogelijkheid om verlof, verzuim, declaraties etc. in te dienen. Je kan je loonstrook bekijken en je hebt toegang tot je CRM-gegevens. InSite, maar dan op je smartphone. Alle mogelijkheden van AFAS Pocket vind je hieronder. Als je hier gebruik van wilt maken, moet je AFAS Pocket eerst inrichten.

• Dossieritems insturen
  • Snel inzicht in openstaande acties en handel met één druk op de knop je openstaande taken en signalen af.
  • Via de nieuwsfeed weet jij altijd wat er in je organisatie speelt.
  • Raadpleeg het dossier van de (klant)relatie voor de laatste stand van zaken of bel ze op vanuit de app.
  • Boek uren op het juiste project en de verantwoording is gedaan.
  • Met een foto van een bon boek je snel een declaratie. Ook reiskosten declareer je snel en eenvoudig.
  • Loonstroken en jaaropgaven bekijken.
  • Verlofdagen boeken en inzicht in je verlofsaldo.
  • Ziek- en beter melden via de app, zodat je leidinggevende op de hoogte is.
  • Notificaties versturen aan medewerkers.

Video

Waarom Pocket?

AFAS Pocket gebruiken op je smartphone

Sessie AFAS Open 2021

Pocket i.c.m. Profit HRM

Verbeterpunten Financieel

Process

Instelling gebruik

Work area

Pocket