Eerste keer inloggen op AFAS Online met twee-factorauthenticatie

Voor het inloggen met twee-factorauthenticatie heb je een nieuw wachtwoord nodig, dit ga je in deze stap aanmaken. Het is het makkelijkst - maar niet verplicht - om daarna direct AFAS Pocket te downloaden en deze te koppelen.

Let op:

Kun je deze stappen niet uitvoeren? Lees de aparte toelichting over de activatiemail.

Deze pagina geldt niet voor single sign-on. Bij single sign-on zal de Profit-beheerder in je organisatie aangeven hoe je je moet aanmelden.

Inhoud

Voorbereidingen

• Je werkt met een ondersteunde versie van Microsoft Windows of Apple Mac.
  • Je werkt met een ondersteunde browser.

Zie ook:

Aanmelden

1. Ga naar www.afasonline.nl.

Het aanmeld-scherm verschijnt.

2. Vul je e-mailadres in.

Gebruik het e-mailadres dat de Profit-beheerder in je organisatie heeft vastgelegd. Meestal is dit je zakelijke e-mailadres. Als je niet weet welk e-mailadres je moet gebruiken, neem je contact op met de Profit-beheerder.

Komt dit scherm niet in beeld? Lees de aparte toelichting.

3. Klik op Volgende.
  4. Je ziet een melding dat je je nog niet eerder hebt aangemeld.

5. Klik op Aan de slag.
  6. Je ontvangt een e-mailbericht met een code. Heb je het bericht niet ontvangen, zie dan de veelgestelde vragen.
  7. Vul de code in op de portalpagina.

8. Klik op Volgende.
  9. Vul een sterk wachtwoord in.

Aan welke eisen moet het wachtwoord voldoen?

10. Klik op Volgende.
  11. Vul je telefoonnummer in als dit niet automatisch verschijnt. Als je zelf een nummer invult, wordt dit niet vastgelegd in Profit.

12. Klik op Volgende.
  13. Bevestig de SMS-code die je op je telefoon ontvangt.

Voor blinden en slechtzienden is het ook mogelijk om de inlogcode te laten voorlezen. Gebruik hiervoor een vast telefoonnummer in plaats van een mobiel telefoonnummer. Bij het inloggen wordt je op dit vaste nummer gebeld, waarna de code wordt voorgelezen. Het voorlezen wordt gedaan door je telecom-provider, AFAS kan niet beïnvloeden hoe dit gebeurt.

AFAS Pocket installeren en koppelen

1. Je hebt nu de volgende mogelijkheden:
    • Klik op Ja om direct te koppelen. Voorwaarde is natuurlijk dat je AFAS Pocket op je smartphone hebt ge├»nstalleerd. Scan de QR-code om AFAS Pocket te koppelen aan je AFAS Online-account.

Stel dat je meerdere AFAS Online-accounts hebt, dan kun je deze koppeling voor elke account maken.

• Als je op Nee klikt, kun je AFAS Pocket alsnog installeren en de QR-code scannen.

• Als je het koppelen helemaal overslaat, log je voortaan in Profit in met een SMS-bevestigingscode.
  2. Als je gaat koppelen met AFAS Pocket, druk je in AFAS Pocket op Ik heb een QR-code.
  3. Geef toestemming om de camera te gebruiken en scan de QR-code
  4. Wanneer de code succesvol is gescand, volgt een melding met daarin dat je AFAS Online account is gekoppeld aan de AFAS Pocket.

5. Klik op Inloggen.

Direct naar

1. Inloggen op AFAS Online
  2. Eerste keer inloggen op AFAS Online met twee-factorauthenticatie
  3. Inloggen via twee-factor-auhenticatie
  4. Telefoon vergeten bij twee-factorauthenticatie
  5. Webversie gebruiken in plaats van Citrix Receiver
  6. Eigen gegevens wijzigen / ik heb een nieuwe telefoon
  7. Inloggen via Single sign-on
  8. Aandachtspunten voor Windows-gebruikers
  9. Aandachtspunten voor Mac-gebruikers

Process

Inloggen Autorisatie