Analyses, weergave-export, documenten en bijlagen direct openen

Als je in Profit Windows een analyse opent, kan er op je systeem een notificatie verschijnen waarmee je het bestand met één muisklik lokaal kunt openen. Op het systeem moet Windows 8 of hoger geïnstalleerd zijn.

Een document, bijlage bij een dossieritem of een geëxporteerde weergave kan direct op je eigen systeem geopend worden. Dit is de makkelijkste en snelste manier om een bestand te openen. Dit is niet mogelijk in Accountancy Lite of Small Business.

Let op:

Je opent het bestand altijd op je eigen systeem en daarom wordt het bestand ook lokaal opgeslagen in de map Downloads. Controleer na gebruik of het bestand uit de map Downloads verwijderd is, dit is met name belangrijk bij vertrouwelijke informatie.

Inhoud

Inrichting

Inrichting controleren:

1. Installeer de laatste versie van het PCC op de pc.
  2. Koppel de omgeving aan het PCC
  3. Er is een ondersteunde versie van Microsoft Excel / Word op je pc geïnstalleerd.
  4. Windows User Account Control moet ingeschakeld zijn op je werkstation. Vraag dit na bij je applicatiebeheerder.
  5. Het PCC moet gestart worden als de gebruiker inlogt in Windows. Het PCC moet draaien onder de account van de gebruiker, niet onder bijvoorbeeld een admin-account.
  6. De gebruiker moet schrijfrechten hebben tot de Downloads-map op zijn systeem.

Je kunt dit als gebruiker op een Windows-pc controleren door de map 'C:\Users\Jouw gebruikersnaam\Downloads' te openen. Je kunt deze map ook openen door %userprofile%\Downloads in te vullen in de adresbalk in Windows Verkenner.

Als de map Downloads niet beschikbaar is, dan heb je onvoldoende toegangsrechten of (in uitzonderingsgevallen) de map is helemaal niet aanwezig. Neem hiervoor contact op met de systeembeheerder in je organisatie.

7. In Windows 10 kun je de optie 'Concentratiehulp, Stiltetijd of Focus Assist' gebruiken. Gebruik deze optie niet als je notificaties van het PCC wilt zien, want deze optie onderdrukt alle notificaties. Zie ook Concentratiehulp in- of uitschakelen in Windows 10.
  8. Bij het gebruik van een proxy-server kan het nodig zijn de firewall open te zetten voor de communicatie van/met het Profit Communication Center.

Technische achtergrondinformatie

Bijlage bij dossieritems direct openen:

Een dossieritem kan meerdere bijlagen bevatten. Via de onderstaande stappen bereik je dat de bijlage automatisch wordt geopend, als je een dossieritem opent. Dit scheelt veel muiskliks:

• Als een dossieritem één bijlage heeft, wordt deze direct geopend.
  • Als een dossieritem meerdere bijlagen heeft, opent een apart venster waarin je de bijlage selecteert.

Inrichting:

1. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem.
  2. Open het type dossieritem.
  3. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  4. Vink Bijlage dossieritem automatisch openen aan.

Geen installatie van het Profit Communication Center aanwezig?

Zie verder: Bestand openen vanuit Mijn bestanden.

Process

Omgeving Beheerder Rapport Analyse

Work area

PCC