Analyses inrichten

Een analyse is een krachtig instrument voor het genereren van managementinformatie, die je presenteert in Microsoft Excel, of publiceert in de vorm van een cockpit op InSite.

Een analyse is een Microsoft Excel-bestand dat je opslaat in Profit. Dit bestand bevat geen gegevens uit Profit, maar verwijzingen in de vorm van velden naar gegevens in de Profit-omgeving. Als je een analyse genereert, wordt deze altijd opgebouwd op basis van de meest recente gegevens uit de omgeving. Je kunt de analyse op ieder moment opnieuw genereren, met behoud van de door jou toegevoegde rekenvelden, draaitabellen of draaigrafieken.

Beschrijving

Je bewerkt een analyse altijd op je werkstation of terminal server met de lokaal geïnstalleerde versie van Microsoft Excel.

1. In Profit open je de analyse om deze te bewerken.

De analyse wordt geblokkeerd om te voorkomen dat andere gebruikers deze gelijktijdig kunnen bewerken.

2. De analyse wordt geopend in Microsoft Excel op je werkstation en je kunt aan de slag.
  3. Als je klaar bent sla je de analyse op in Profit.

Hierdoor wordt de analyse gedeblokkeerd. Als je de analyse sluit zonder deze op te slaan, wordt deze ook gedeblokkeerd.