Foutmeldingen in analyses oplossen

Dit onderwerp bevat tips voor het oplossen van foutmeldingen.

Voor foutmeldingen in Microsoft Excel (zoals fouten in formules) verwijzen wij je naar de help bij dit pakket.

Veel voorkomende oorzaken van foutmeldingen, zie ook de onderstaande procedure:

• De gegevensverzameling bevat de verkeerde velden of filters.
  • De analyse bevat erg veel gegevens, terwijl er te weinig ruimte is voor deze gegevens. Bij een grote hoeveelheid gegevens kunnen draaitabellen elkaar overlappen en worden gegevens niet meer getoond. Controleer eventueel wat er gebeurt als je de analyse uitvoert voor een specifieke periode. Als de analyse wel een correct resultaat geeft terwijl dit bij een analyse over een langere periode niet het geval is, controleer je de indeling van de analyse. Gebruik een filter in de gegevensverzameling of verdicht de gegevens.
  • Houd rekening met het maximum aantal rijen en kolommen in de versie van Microsoft Excel die je gebruikt (zie de help bij Excel).

Foutmeldingen in analyses oplossen:

1. Ga naar:
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Analyse (alle analyses)
    • Abonnementen / Uitvoer / Beheer / Analyse
    • Financieel / Uitvoer / Beheer / Analyse
    • Fiscaal / Uitvoer / Beheer / Analyse
    • HRM / Uitvoer / Beheer / Analyse HRM
    • HRM / Uitvoer / Beheer / Analyse Payroll
    • Ordermanagement / Uitvoer / Beheer / Analyse
    • Projecten / Uitvoer / Beheer / Analyse
  2. Open de analyse.
  3. Voer de volgende stappen uit voor elke gegevensverzameling in de analyse:
    1. Selecteer de gegevensverzameling.
    2. Klik op: Wijzigen.
    3. Klik enkele malen op: Volgende.
    4. Klik op: Voorbeeld.

Als het voorbeeld gevuld wordt met de gegevens die je verwacht, is de gegevensverzameling in orde. Als het voorbeeld geen gegevens bevat moet je het filter controleren (vorige stap in de wizard).

Als bij het openen van een analyse gemeld wordt dat je velden moet vervangen, volg je deze procedure uit.

Als alle gegevensverzamelingen in orde zijn, ga je verder met de volgende stappen.

4. Open de analyse: in Microsoft Excel.

Je kunt het automatisch starten van macro's onderdrukken door Shift ingedrukt te houden bij het openen van de analyse.

Als hiermee de fout opgelost is, moet je de betreffende macro's controleren.

Zo niet, dan ga je verder met de onderstaande stappen.

5. Sluit de analyse.
  6. Maak een kopie van de analyse om hiermee te experimenteren.
  7. Open de analyse:.
  8. Vul een algemeen filter in om het aantal records te beperken. Hierdoor is het makkelijker om de analyse te controleren.

9. Open de analyse: in Microsoft Excel.
  10. Experimenteer met de analyse, bijvoorbeeld door bepaalde werkbladen weg te halen. Hierdoor kun je de fout isoleren.

Direct naar

1. Analyses inrichten
  2. Autorisatie
  3. Ondersteuning Microsoft Office controleren
  4. Profit Communication Center installeren en inrichten
  5. Visual Studio 2010 Tools for Office Runtime (Excel 2010) installeren
  6. Analyse toevoegen
  7. Analyse opslaan en afsluiten
  8. Analyse deblokkeren
  9. Draaitabellen en grafieken
  10. Categorieën gebruiken
  11. Rekenvelden gebruiken
  12. Analyse publiceren op InSite
  13. Werkblad verversen
  14. Werkblad sorteren
  15. Maskers gebruiken
  16. Analyses exporteren en importeren
  17. Foutmeldingen in analyses oplossen