thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Gegevens filteren in gegevensverzameling

Je kunt een filter toepassen in bijvoorbeeld een weergave, zodat je alleen de gegevens (weergaveregels) ziet die je echt nodig hebt. Als je altijd hetzelfde filter gebruikt, kun je dit opnemen in de gegevensverzameling die ten grondslag ligt aan de weergave. Hierdoor zal dit filter altijd worden toegepast als een gebruiker de weergave raadpleegt.

Bij uitvoer op basis van een gegevensverzameling zijn er drie momenten waarbij filtering voorkomt:

 • Vooraf gedefinieerd filter

  De gegevensverzameling bevat een door AFAS geprogrammeerd filter, bijvoorbeeld om alleen gegevens van het huidige jaar of van een bepaalde administratie te laten zien.

 • Filter op velden

  Je neemt een filter op in de gegevensverzameling, op basis van de velden die je aan de gegevensverzameling hebt toegevoegd. Bij uitvoer op basis van de gegevensverzameling zal Profit altijd rekening houden met dit filter. Hiermee stroomlijn je de processen in de organisatie en bespaar je tijd, want de medewerkers hoeven deze filters niet meer zelf te maken.

 • Filter binnen uitvoer

  Dit filter maakt geen deel uit van de gegevensverzameling. Je kunt een filter toepassen bij bijvoorbeeld het raadplegen van een weergave of rapport.

Direct naar

 1. Gegevensverzamelingen
 2. Autorisatie controleren
 3. Gegevensverzameling selecteren
 4. Bepalen veldenset
 5. Presentatie van velden
 6. Berekeningen op velden
 7. Gegevens verdichten
 8. Filter toepassen
 9. Gegevensverzameling controleren

Process

Gegevensverzameling

Work area

Algemeen