Analyse raadplegen via InSite

Je kunt een analyse raadplegen via het InSite.

Een door Profit ondersteunde versie van Microsoft Excel moet geïnstalleerd zijn op je werkstation.

Let op:

Je kunt via deze procedure geen analyses met vooringave raadplegen.

Als je een analyse opent via InSite, dan wordt deze nu op de servers van AFAS Online gegenereerd en vervolgens lokaal geopend. Hierdoor worden je gegevens nog beter beschermd, omdat alle afhandeling van data op onze servers plaatsvindt en jij als klant alleen het eindresultaat onder ogen krijgt. Dit geldt voor alle analyses die je via InSite opent, bij de meeste klanten gaat dit via de weergave Mijn te starten analyses. De analyse wordt via de wachtrij gegenereerd.

Het is niet verplicht om het PCC op je pc geïnstalleerd te hebben. Let hierbij op het volgende onderscheid:

• Als het PCC geïnstalleerd is, dan kun je de analyse verversen. Door het verversen worden de actuele gegevens uit Profit opgehaald.
  • Als het PCC niet geïnstalleerd is, dan kun je de analyse niet verversen. Als je toch de actuele gegevens wilt gebruiken, dan moet je de analyse helemaal opnieuw opvragen.

De analyse zal alleen worden geopend als deze tijdens het genereren geen foutmeldingen geeft. Mocht er wel een foutmelding optreden, dan wordt de analyse niet geopend en wordt er een melding gelogd. Je kunt de analyse wel bewerken om de fout te herstellen.

Let op:

Bij het openen van analyses zijn beveiligingsinstellingen van toepassing die het gebruik van macro's kunnen blokkeren. Vanaf juni 2022 is de beveiliging in Office 365 gewijzigd, zie verder dit artikel.

Analyse raadplegen:

1. Start InSite.
  2. Klik op: Communication Center.

3. Open de analyse in het overzicht Mijn te starten analyses.

Let op:

Je kunt bewerkingen op analyses niet in Profit opslaan, als je de analyse via deze methode geopend hebt.

Als je de analyse niet kunt openen of als er meldingen optreden, raadpleeg je de voorbereidingen en de veelgestelde vragen.

Direct naar

1. Analyse
  2. Analyses inrichten
  3. Autorisatie
  4. Ondersteuning Microsoft Office controleren
  5. Profit Communication Center installeren en inrichten
  6. Visual Studio 2010 Tools for Office Runtime (Excel 2010) installeren
  7. Beveiligingsinstellingen in Microsoft Excel vastleggen voor analyses
  8. Beveiligingsinstellingen in Office 365 voor analyses vastleggen
  9. Analyse raadplegen
  10. Analyse raadplegen via Profit Communication Center in InSite
  11. Analyse raadplegen via Apple Mac