Nacalculatie afkeuren (Profit Windows)

Je kunt nacalculatieregels afkeuren. Een afgekeurde nacalculatieregel kan niet geaccordeerd of gereedgemeld worden. De gebruiker uit de regel moet de nacalculatieregels dan weer eerst aanpassen voordat ze opnieuw ter accordering worden aangeboden.

De acties Afkeuren en Afkeuren ongedaan maken kun je autoriseren. Je kunt deze acties zowel via Profit Windows als InSite uitvoeren.

Nacalculatieregels afkeuren:

1. Ga naar: Projecten / Nacalculatie / Nacalculatie accorderen.
  2. Ga naar de weergave: Te accorderen.
  3. Selecteer de af te keuren regels (niet verlof of verzuim).
  4. Klik op de actie: Afkeuren.
  5. Vul bij Toelichting de reden in waarom de regels zijn afgekeurd.
  6. Klik op: Voltooien.

Regels die afgekeurd zijn, zie je niet meer te zien in de weergave Te accorderen, maar zijn wel zichtbaar in de weergave met afgekeurde regels.

De medewerker van wie de afgekeurde regel is, krijgt nu een signaal.

Signaal afgekeurde nacalculatieregel voor medewerker:

1. Open InSite.
  2. Ga naar het tabblad: Signalen.

Pro_Nacalculatie afkeuren (Profit Projecten) (05)

Je ziet het signaal met datum en omschrijvingen inclusief reden van afkeuren.

De medewerker kan vervolgens de afgekeurde regel wijzigen.

Eigen afgekeurde nacalculatieregel wijzigen:

1. Open InSite.
  2. Ga naar: Mijn InSite / Uren boeken of ga naar: Mijn afgekeurde nacalculatie. Dit moet ingericht zijn.
  3. Zoek de omschreven nacalculatieregel.
  4. Wijzig de regel.
  5. Klik op: Voltooien.

Afgekeurde regels raadplegen/afkeuren ongedaan maken:

1. Open Profit Windows.
  2. Ga naar: Projecten / Nacalculatie / Nacalculatie accorderen.
  3. Ga naar de weergave: Nacalculatie (afgekeurd).

Pro_Nacalculatie afkeuren (Profit Projecten) (10)

Hier zie je alle regels die zijn afgekeurd inclusief toelichting. Als de medewerker de regel inmiddels gewijzigd heeft naar aanleiding van het signaal, verdwijnt de regel uit deze weergave en kun je deze weer accorderen.

4. Selecteer de afgekeurde regel.
  5. Klik op de actie: Afkeuren ongedaan maken als is gebleken dat een regel ten onrechte is afgekeurd.

Process

Nacalculatie

Work area

Projecten