Nacalculatie afkeuren via InSite

Je kunt geboekte uren (nacalculatieregels) afkeuren. Een afgekeurde nacalculatieregel kan niet geaccordeerd of gereedgemeld worden. De gebruiker uit de regel moet de geboekte uren dan weer eerst aanpassen voordat ze opnieuw ter accordering worden aangeboden.

De acties Afkeuren en Afkeuren ongedaan maken kun je autoriseren. Je kunt deze acties zowel via Profit als InSite uitvoeren.

Uren afkeuren:

1. Open InSite.
  2. Open de weergave Accorderen uren.

(Dit is de pagina Accorderen nacalculatie per regel die moet zijn toegevoegd in InSite.)

3. Selecteer de af te keuren regels (niet verlof of verzuim).
  4. Klik op de actie: Afkeuren.
  5. Vul bij Toelichting de reden in waarom de regels zijn afgekeurd.
  6. Klik op: Aanmaken.
  7. Regels die afgekeurd zijn kun je raadplegen door te filteren in de kolom afgekeurd.

De medewerker van wie de afgekeurde regel is, krijgt nu een signaal.

Signaal afgekeurde nacalculatieregel voor medewerker:

1. Open InSite.
  2. Ga naar: Startpagina.
  3. Ga naar het tabblad: Signalen.

Pro_Nacalculatie afkeuren (Profit Projecten) (05)

Je ziet het signaal met datum en omschrijvingen inclusief reden van afkeuren.

De medewerker kan vervolgens de afgekeurde regel wijzigen.

Eigen afgekeurde nacalculatieregel wijzigen:

1. Open InSite.
  2. Ga naar: Mijn InSite / Uren boeken of ga naar: Mijn afgekeurde nacalculatie. Dit moet ingericht zijn.
  3. Open de afgekeurde nacalculatieregel.
  4. Selecteer een boekingslay-out.
  5. Wijzig de regel.
  6. Klik op: Voltooien.

Afgekeurde regels raadplegen/afkeuren ongedaan maken:

1. Open InSite.
  2. Open de weergave Accorderen uren.
  3. Filter in de kolom afgekeurd op de afgekeurde regels.

Pro_Nacalculatie afkeuren via InSite (20)

Je ziet nu alle regels die zijn afgekeurd, roodgekleurd.

Als de medewerker de regel inmiddels gewijzigd heeft naar aanleiding van het signaal, kun je deze weer accorderen.

4. Selecteer de afgekeurde regel.
  5. Klik op de actie: Afkeuren ongedaan maken als is gebleken dat een regel ten onrechte is afgekeurd. Ook deze regel kun je nu weer accorderen.