Nacalculatie per week inrichten (Algemeen)

Voordat je gebruik kunt maken van de functie Nacalculatie per week moet je deze functionaliteit eerst inrichten.

Let op:

Als je met deze functionaliteit werkt, wordt er geen rekening gehouden met de aanwezige nacalculatieregels in Nacalculatie per regel. Dit geldt ook als je beide functies gaat gebruiken.

Hieronder zie je de algemene inrichting voor Nacalculatie per week.

Nacalculatie per week kun je gebruiken in InSite en in Profit Windows. Daarbij gebruik je o.a. aparte boekingslay-outs.

Inhoud

Activeren nacalculatie per week

Deze functionaliteit is niet standaard beschikbaar, je moet hiervoor een activering inschakelen. Schakel de activering bij voorkeur in aan het einde van de werkdag of in het weekend. Tijdens het activeringsproces zal namelijk altijd een conversie plaatsvinden en tijdens deze conversie kunnen de medewerkers niet in Profit werken. Het is aan te raden een nieuwe activering eerst te testen in een testomgeving, voordat je deze doorvoert in de live-omgeving.

Naam van de in te schakelen activering:

• Nacalculatie per week

Let op:

Je kunt deze activering niet meer ongedaan maken!

Activering inschakelen in een omgeving

Periodetabel 'Week' aanmaken voor nacalculatie per week

Je moet een nieuwe periodetabel voor Nacalculatie per week aanmaken (als je deze nog niet hebt aangemaakt).

In Profit is een controle op de standaard weektabel ingebouwd: Als je met uren boeken per week boekt in een bepaalde periode, dan moet de eerste dag in die week op maandag vallen, en de week moet uit 7 dagen bestaan. Anders verschijnt de volgende melding: 'De periodetabel voldoet niet aan de standaard weektabel. Pas de periodetabel aan'.

Let op:

Het is mogelijk om de periodetabel van de nacalculatie per week te laten starten op zondag. Dit is zeer strikt alleen voor projecten en periode per week mogelijk. Je moet dan de veldomschrijvingen van de dagen in de boekingslay-out van nacalculatie per week aanpassen. Gebroken weken zijn niet te gebruiken in combinatie met deze periodetabel instellingen (starten op zondag).

Periodetabel voor Nacalculatie per week toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Periode-instellingen / Periodetabel.
  2. Klik op: Nieuw.

Pro_Periodetabel aanmaken voor nacalculatie per week (10)

3. Vul een omschrijving voor de periodetabel in, bijvoorbeeld Weektabel projecten.
  4. Selecteer Project bij Product/module.
  5. Selecteer Week bij Type periodetabel.
  6. Vul het boekjaar in.
  7. Selecteer bij 1e dag van de week de dag waarmee je de week wilt laten beginnen. Bij het boeken van uren via de kalenderweergave in InSite start de agenda dan ook op deze dag.
  8. Selecteer Nieuwe extra periode bij Verwerking van week 53. De reden is dat je bij het boeken van de nacalculatie per week alleen per 7 dagen mag boeken.
  9. Klik op: Voltooien
Weektabel in instellingen Projecten

Nadat je een weektabel hebt toegevoegd moet je deze ook bij de projectinstellingen koppelen.

Weektabel koppelen in Projecten:

1. Ga naar: Projecten / Beheer / Instellingen / Project.

Pro_Weektabel in instellingen Projecten (10)

2. Selecteer de zojuist toegevoegde weektabel bij Weekmutaties periodetabel.
  3. Klik op: OK
Gebroken weken-functies instellen voor Uren boeken per week InSite

In de boekingslay-outs voor het kalender-, stapel- en het nieuwe matrix uren boeken per week kun je de acties Gebroken week afsluiten en Gebroken week vrijgeven tonen.

Bij deze boekingslay-outs hoef je de (gebroken) week niet te verwerken; Profit zet ze zelf al om naar nacalculatieregels. Wel kun je een (gebroken) week afsluiten en vrijgeven.

Als je de actie voor het afsluiten gebruikt hoef je bijvoorbeeld niet te wachten tot de hele week geboekt is.

Als de nacalculatieregel is afgesloten, dan zijn de nacalculatieregels van de voorgaande maand geblokkeerd en kan daar niet meer op geboekt worden.

• Je ziet de actie Gebroken week afsluiten als de week een gebroken week is en nog niet afgesloten.
  • De actie Gebroken week vrijgeven zie je alleen als de week een gebroken week is, én de week is gedeeltelijk afgesloten (nog niet volledig afgesloten).

Acties Gebroken weken inrichten:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out
  2. Open de boekingslay-out.
    • Uren boeken per week InSite voor kalender- of stapelboeken.
    • Voor matrix boeken in InSite: Uren boeken per week InSite (Matrix).
  3. Ga naar het tabblad: Acties.
  4. Stel voor Gebroken week afsluiten en Gebroken week vrijgeven in of ze zichtbaar zijn of niet bij het boeken van de uren.

Dit werkt op dezelfde manier als de acties Week afsluiten etc.

5. Sla de boekingslay-out op.

Zie ook

Direct naar

1. Nacalculatie inrichten
  2. Nacalculatie autoriseren
  3. Boekingslay-out nacalculatie wijzigen
  4. Projectinstellingen met controles inrichten
  5. Uren-, werk- en kostensoorten (basisgegevens) inrichten
  6. Accordering, gereedmelding en afkeuren inrichten
  7. Functionaliteit Nacalculatie inrichten voor InSite
  8. Geldigheidscombinaties
  9. Tarieven
  10. Teams
  11. Integratie nacalculatie en salarisverwerking zonder Profit Projecten
  12. Doorboeken van facturen en kosten/opbrengsten in Financieel
  13. Integratie met Ordermanagement met pakbonnen naar nacalculatie inrichten
  14. Integratie tussen Profit Agenda en Nacalculatie inrichten

Process

Nacalculatie

Work area

Projecten