Nacalculatie toevoegen via agenda in InSite

Je voegt een afspraak van het type nacalculatie toe in de agenda in InSite. Deze actie opent een boekingslay-out, waarmee je direct de bijbehorende nacalculatie kunt boeken.

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 1.

Let op:

De volledige agenda-functionaliteit is verplaatst van Profit naar InSite.

InSite is voor veel gebruikers de enige ingang om met AFAS te werken en de agenda is nu voor al deze gebruikers beschikbaar. De agenda werkt in grote lijnen hetzelfde als veel andere agenda-applicaties, dus je bent snel up-and-running. Natuurlijk worden verlof, verzuim, nacalculatie en ingeplande cursusevenementen automatisch getoond in je agenda, als dit in jouw omgeving is ingericht.

Voorbereiding:

1. Klik op het tandwiel om de instellingen te openen en selecteer Nieuwe nacalculatie bij het veld Aanmaken.
  2. Klik op Naar planningsmodus.

Nacalculatie toevoegen via Profit Agenda:

1. Open de agenda in InSite.
  2. Open de gewenste agenda.
  3. Selecteer de gewenste datum.
  4. Selecteer de duur van de afspraak, door hier overheen te slepen met de muis.

De boekinglay-out voor het boeken van de nacalculatie wordt getoond op een nieuw tabblad. Als er meerdere boekingslay-outs zijn, dubbelklik je op de gewenste lay-out.

Als je meerdere agenda 's hebt geopend, dan zal Profit maar bij één agenda de afspraak(nacalculatie) boeken: alleen in de agenda van die medewerker waar je de actie Nieuwe nacalculatie kiest.

De velden Datum, Medewerker, Begintijd en Eindtijd zijn automatisch gevuld aan de hand van de geselecteerde agenda- en afspraakgegevens.

In het boekingsscherm zie je ook andere nacalculatieregels, als voor de betreffende medewerker op de betreffende dag al eerder nacalculatieregels zijn geboekt.

5. Vul de velden in, deze verschillen niet van een 'normale' nacalculatieboeking.

Je kunt nieuwe regels toevoegen. Iedere regel zal echter een eigen afspraak in de agenda toevoegen.

6. Klik op: Voltooien

Je ziet de nieuwe afspraak in Profit Agenda.

Direct naar

1. Nacalculatie met integratie Profit Agenda
  2. Integratie Agenda en nacalculatie projecten inrichten
  3. Nacalculatie toevoegen via nacalculatie
  4. Nacalculatie toevoegen via agenda in InSite
  5. Nacalculatie raadplegen en wijzigen in agenda in InSite
  6. Nacalculatie raadplegen en wijzigen in Nacalculatie
  7. Checklist nacalculatie in agenda in InSite