Integratie tussen Profit Agenda en Nacalculatie inrichten

Je richt de integratie van Profit Agenda en nacalculatie projecten in. Hierdoor worden nacalculatieregels als afspraken getoond in Profit Agenda.

Voor het inrichten van de integratie van Profit Agenda met de nacalculatie, moet je naast het toevoegen van een afspraaktype voor nacalculatieregels en het activeren van de integratie nog de boekingslay-out aanpassen en een aantal projectspecifieke instellingen doen.

Let op:

Medewerkers moeten bekend zijn als gebruiker. Profit houdt alleen voor gebruikers een Agenda bij.

Inhoud

Voorbereiding
Integratie tussen Profit Agenda en Nacalculatie activeren

Je activeert de integratie tussen nacalculatie en de agenda in de omgevingsinstellingen. Als je de integratie inschakelt, vult Profit de agenda's van de medewerkers met de afspraken op basis van nacalculatieregels die vanaf de dag van activering bestaan. Dit kan enige tijd in beslag nemen.

Integratie tussen Profit Agenda en nacalculatie in Profit Projecten activeren:

1. Ga naar: Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen.
  2. Ga naar het tabblad: Integratie agenda.
  3. Selecteer het type afspraak voor nacalculatie bij Type afspraak nacalculatie.

Door het gebruik van verschillende afspraaktypes met eigen kleuren houd je goed overzicht in de agenda's.

4. Klik op: OK
Boekingslay-out Nacalculatie voor integratie Profit Agenda inrichten

Je voegt de velden Begintijd en Eindtijd toe aan de boekingsregel in de boekingslay-out die je gebruikt:

• Nacalculatie per regel
  • Uren boeken per week in InSite, als je de instelling Kalenderboeken in de boekingslay-out hebt aangezet.

Boekingslay-out voor integratie met Profit Agenda inrichten:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Open de eigenschappen van de boekingslay-out.
  3. Ga naar het tabblad: Regel.
  4. Voeg de velden Begintijd en Eindtijd toe aan de boekingsregel:

5. Klik op: OK.
Project instellen voor nacalculatie in Profit Agenda tonen

Je stelt elk project in, waarvan Profit de nacalculatie moet integreren en tonen in Profit Agenda.

Project instellen voor nacalculatie in Profit Agenda tonen:

1. Ga naar: Projecten / Project / Project.
  2. Open de eigenschappen van het project.
  3. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  4. Vink Nacalculatie verwerken in agenda aan.
  5. Klik op: OK
  6. Herhaal dit voor elk project waarvan je de nacalculatieregels wilt tonen in de Profit Agenda van de medewerker/gebruiker.
Werksoort instellen voor nacalculatie in Profit Agenda tonen

Je stelt elke werksoort in, waarvan Profit de nacalculatie moet integreren en tonen in Profit Agenda.

Werksoort instellen voor nacalculatie in Profit Agenda tonen:

1. Ga naar: Projecten / Item / Werksoort.
  2. Selecteer de werksoort.
  3. Ga naar het tabblad: Extra.
  4. Vink Nacalculatie verwerken in agenda aan.
  5. Herhaal dit voor elke werksoort waarvan je de nacalculatieregels wilt tonen in de Profit Agenda van de medewerker/gebruiker.

Process

Agenda