Integratie tussen Agenda en Nacalculatie inrichten

Je richt de integratie van de agenda in InSite en nacalculatie projecten in. Hierdoor worden nacalculatieregels als afspraken getoond in de agenda.

Voor het inrichten van de integratie van de agenda in InSite met de nacalculatie, moet je naast het toevoegen van een afspraaktype voor nacalculatieregels en het activeren van de integratie nog de boekingslay-out aanpassen en een aantal projectspecifieke instellingen doen.

Let op:

Medewerkers moeten bekend zijn als gebruiker. Profit houdt alleen voor gebruikers een Agenda bij.

Inhoud

Voorbereiding
Integratie tussen Agenda en Nacalculatie activeren

Je activeert de integratie tussen nacalculatie en de agenda in de omgevingsinstellingen. Als je de integratie inschakelt, vult Profit de agenda's van de medewerkers met de afspraken op basis van nacalculatieregels die vanaf de dag van activering bestaan. Dit kan enige tijd in beslag nemen.

Integratie tussen Agenda in InSite en nacalculatie in Profit Projecten activeren:

1. Ga naar: Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen.
  2. Ga naar het tabblad: Integratie agenda.
  3. Selecteer het type afspraak voor nacalculatie bij Type afspraak nacalculatie.

Door het gebruik van verschillende afspraaktypes met eigen kleuren houd je goed overzicht in de agenda's.

4. Klik op: Opslaan en sluiten
Boekingslay-out Nacalculatie voor integratie Profit Agenda inrichten

Als je de nacalculatie via de Agenda boekt, heb je hiervoer een boekingslay-out nodig.

Dit onderdeel is gewijzigd met ingang van Profit 2. Je vindt hieronder de stappen voor Profit 2 en dan voor Profit 1.

Boekingslay-out inrichten (Profit 2):

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 2.

Vanaf Profit 2 gebruik je dezelfde boekingslay-out als in Profit 22, namelijk Nacalculatie vanuit Agenda (Profit). Als je een kopie van deze boekingslay-out had ingericht in Profit 22, dan is deze weer beschikbaar in Profit 2 met alle instellingen die je al had vastgelegd. Na de overgang op Profit 2 komt deze boekingslay-out automatisch in beeld bij het boeken van nacalculatieregels via de Agenda.

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Als je je eigen boekingslay-out wilt gebruiken, dan kopieer je de boekingslay-out Nacalculatie vanuit Agenda (Profit). Kopieën die je hebt gemaakt in Profit 22 zijn ook beschikbaar.
  3. Als je een kopie van de boekingslay-out hebt gemaakt, dan kun je de standaardboekingslay-out Nacalculatie vanuit Agenda (Profit) blokkeren. Als je dit niet doet, dan krijgt de gebruiker bij het boeken van nacalculatie via de Agenda eerst een keuzescherm met de beschikbare boekingslay-outs.
  4. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Functionaliteit.
  5. De functionaliteit Agenda bevat de relevante pagina's:
    • Selecteren boekingslay-out nacalculatie vanuit agenda

Deze pagina is nodig als je een kopie van de boekingslay-out hebt gemaakt. Als je gaat boeken, krijg je eerst een keuzescherm waarin je een boekingslay-out kiest waarmee je gaat boeken.

• Aanpassen nacalculatie vanuit agenda

Boekingslay-out inrichten (Profit 1):

Je voegt de velden Begintijd en Eindtijd toe aan de boekingsregel in de boekingslay-out die je gebruikt:

• Nacalculatie per regel
  • Uren boeken per week in InSite, als je de instelling Kalenderboeken in de boekingslay-out hebt aangezet.

1. Klik op: Opslaan en sluiten.
Project instellen voor nacalculatie in Profit Agenda tonen

Je stelt elk project in, waarvan Profit de nacalculatie moet integreren en tonen in de agenda in InSite.

Project instellen voor nacalculatie in de agenda tonen:

1. Ga naar: Projecten / Project / Project.
  2. Open de eigenschappen van het project.
  3. Ga naar het tabblad: Algemeen.

4. Vink Nacalculatie verwerken in agenda aan.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten
  6. Herhaal dit voor elk project waarvan je de nacalculatieregels wilt tonen in de Profit Agenda van de medewerker/gebruiker.
Werksoort instellen voor nacalculatie in Profit Agenda tonen

Je stelt elke werksoort in, waarvan Profit de nacalculatie moet integreren en tonen in de agenda in InSite.

Werksoort instellen voor nacalculatie in Profit Agenda tonen:

1. Ga naar: Projecten / Item / Werksoort.
  2. Selecteer de werksoort.
  3. Ga naar het tabblad: Extra.
  4. Vink Nacalculatie verwerken in agenda aan.
  5. Herhaal dit voor elke werksoort waarvan je de nacalculatieregels wilt tonen in de Profit Agenda van de medewerker/gebruiker.

Weektabel koppelen

Koppel een weektabel in de instellingen van HRM of Projecten:

• HRM

Ga naar Projecten / Beheer / Instellingen / Project, tabblad Projecten, en koppel een weektabel in het veld Weekmutaties periodetabel.Weekmutaties periodetabel