Week afsluiten voor nacalculatie (nacalculatie per week)

Met de actie Week afsluiten geef je aan dat voor de medewerker alle uren/eenheden voor de betreffende week zijn geboekt. Hierna is het via Nacalculatie per week niet meer mogelijk om uren te boeken. De nacalculatieregels worden met de actie Week afsluiten nog niet aangemaakt. Dit gebeurt pas als je de week hebt verwerkt.

Het boekingsprogramma wordt automatisch afgesloten en nog niet opgeslagen regels worden direct opgeslagen en gemarkeerd als afgesloten.

Je kunt een afgesloten week ook weer vrijgeven. Dan kan de medewerker weer uren boeken.

Inhoud

Week afsluiten voor nacalculatie

Profit controleert bij het afsluiten op het werkrooster, als je dit hebt ingesteld in de boekingslay-out. Je stelt dit in bij de boekingslay-out door op het tabblad 'Algemene instellingen' het veld Controle op (werk)rooster bij afsluiten aan te vinken.

Let op:

Op de actie Week afsluiten is actieautorisatie van toepassing. De actieknop is alleen beschikbaar voor medewerkers waarbij de week is afgesloten én voor wie de week nog niet is verwerkt.

Week afsluiten:

1. Ga naar: Projecten / Nacalculatie / Nacalculatie per week.
  2. Selecteer de medewerker waarvoor je de week wilt boeken.
  3. Selecteer een week.

Als je een afgesloten periode selecteert krijg je de melding: Periode is afgesloten. Kies een andere periode of verwerk deze periode.

4. Klik op de actie: F5. Selecteren.
  5. Klik op de actie: Week afsluiten.
  6. Klik op: Annuleren om het boekingsscherm af te sluiten.
  7. Klik op: Voltooien.
Week vrijgeven voor nacalculatie

Met de actie Week vrijgeven is het mogelijk om een afgesloten week voor een medewerker weer vrij te geven. Het is dan weer mogelijk om mutaties door te voeren in de week.

Let op:

Op de actie Week vrijgeven is actieautorisatie van toepassing. De actieknop is alleen beschikbaar voor medewerkers waarbij de week is afgesloten én voor wie de week nog niet is verwerkt.

Week vrijgeven:

1. Ga naar: Projecten / Nacalculatie / Nacalculatie per week.
  2. Selecteer de medewerker waarvoor je de week wilt boeken.
  3. Selecteer een week.

Als je een afgesloten periode selecteert krijg je de melding: Periode is afgesloten. Kies een andere periode of verwerk deze periode.

4. Klik op de actie: F5. Selecteren.
  5. Klik op de actie: Week vrijgeven.
  6. Klik op: Annuleren om het boekingsscherm af te sluiten.
  7. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Nacalculatie per week (matrix)
  2. Nacalculatie per week inrichten
  3. Nacalculatie boeken per week
  4. Week afsluiten
  5. Week vrijgeven
  6. Weken verwerken
  7. Weken verwerken in gebroken week
  8. Weken nacalculatie verwerken via een geplande taak

Process

Nacalculatie

Work area

Projecten