Weken verwerken voor Uren boeken per week

Als je werkt met de functionaliteit Nacalculatie per week of Uren per week in Profit Windows verwerk je de regels naar aparte nacalculatieregels om te factureren. Profit sluit daarbij automatisch de weken die nog niet waren afgesloten.

Met de actie Verwerken verwerk je de regels in een afgesloten periode. Je kunt ook meerdere weken van meerdere gebruikers in één keer verwerken.

Let op:

Als je de weken hebt verwerkt, is het niet meer mogelijk om de uren te wijzigen via Nacalculatie per week. Wil je nog aanvullende uren boeken in een verwerkte week, dan is dit alleen mogelijk via de functie Nacalculatie per regel.

Je kunt weken verwerken:

• Via Profit Windows - per medewerker of massaal
  • Via de geplande taken.
  • Via InSite (matrix) - De medewerker kan via InSite, indien hij voldoende rechten heeft, de week van zichzelf verwerken. Massaal verwerken is niet beschikbaar in InSite.

Bij Uren boeken per week via de kalenderweergave in InSite is uren verwerken niet nodig. Daar kun je direct accorderen en gereedmelden en vervolgens factureren.

Zie ook:

Inhoud

Weken verwerken voor nacalculatie (Windows)

In Profit Windows kun je per medewerker of zelfs meerdere weken van meerdere gebruikers in één keer verwerken.

Weken verwerken:

1. Ga naar: Projecten / Nacalculatie / Weken verwerken.
  2. Open de weergave: Niet-verwerkte weken.

Pro_Weken verwerken voor nacalculatie (10)

Deze weergave toont alleen de regels van de nog niet verwerkte perioden van alle medewerkers (ook de nog niet afgesloten weken).

3. Vink de weken en de medewerkers aan waarvoor je de uren wilt verwerken.
  4. Klik op de actie: Verwerken.

Als deze week een gebroken week is, en het is de huidige (lopende) week dan worden alleen de dagen verwerkt waarop is geboekt.

5. Klik op Ja bij de vraag.
  6. Klik op: OK.

Zodra de door jou geselecteerde regels verwerkt zijn, verdwijnen deze regels uit de weergave.

Weken nacalculatie verwerken via een geplande taak

Je kunt de nacalculatie weken handmatig verwerken, maar je kunt dit ook automatiseren. Dit kan via een ingeplande taak. Hiermee zet je de geboekte uren om naar regels voor de nacalculatie die gefactureerd kunnen worden.

'Weken verwerken' van de nacalculatie automatiseren via Ingeplande taak:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Geplande taak.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer de taak Weken verwerken.
  4. Klik op: Volgende.

Pro_Weken nacalculatie verwerken via Taakplanner (10)

5. Selecteer bij Weken verwerken wat je wilt verwerken: de huidige week, vorige week of alle weken. Dit hangt samen met het moment waarop je de taak inplant.
  6. Selecteer bij Gebroken week wat je, mocht er een gebroken week zijn, daarmee wilt doen: gedeeltelijk verwerken of volledig verwerken.

Bij Gedeeltelijk verwerken verwerkt Profit alleen de dagen van de huidige maand (dus alleen de eerste helft van de gebroken week).

Bij Volledig verwerken verwerkt Profit de hele week inclusief de dagen van de volgende maand.

Zie voor voorbeelden en toelichting: Weken verwerken in een gebroken week

7. Vink Alleen afgesloten weken verwerken aan als je wilt dat alleen afgesloten weken worden verwerkt.
  8. Klik op: Volgende.
  9. Plan een repeterende taak in.
  10. Klik op: Voltooien.
  11. Klik op Ja bij de melding.
  12. Als je de taak meermaals per dag wilt uitvoeren, voeg je voor die tijdstippen extra taken toe.

Je kunt controleren of de taak correct is uitgevoerd.

Direct naar

1. Nacalculatie per week (matrix)
  2. Nacalculatie per week inrichten
  3. Nacalculatie boeken per week
  4. Week afsluiten
  5. Week vrijgeven
  6. Weken verwerken
  7. Weken verwerken in gebroken week
  8. Weken nacalculatie verwerken via een geplande taak

Process

Nacalculatie

Work area

Projecten