thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied
Weken verwerken in een gebroken week voor nacalculatie

Als je werkt met de functionaliteit Nacalculatie per week of Uren per week verwerk je de regels naar de nacalculatie om te factureren. Je kunt ook een week gedeeltelijk verwerken bij een zogenaamde 'Gebroken week': een week waarvan de dagen in twee verschillende maanden vallen.

Je hoeft bij een gebroken week niet te wachten tot het eind van de week voordat je de week kunt afsluiten en verwerken. Als de week in het midden van de week wordt verwerkt, dan kun je op de overige dagen nog boeken. Een branche waar gebroken weken veel voor komt is de detacheringsbranche. In deze branche is het gebruikelijk per maand te factureren en de uren per week (urenbriefje) te boeken.

Voorbeeld: 

Week 40 is in dit voorbeeld een gebroken week. Deze week valt in twee maanden, namelijk maandag en dinsdag in september en woensdag tot en met zondag in oktober.

Pro_Nac

Als deze week een gebroken week is en je klikt op de actie Verwerken in de huidige (lopende) week, dan verwerkt Profit alleen de dagen (behorend bij de verstreken maand) waarop is geboekt. Hierbij werkt Profit als volgt:

 • Je kunt nieuwe regels toevoegen aan gedeeltelijk verwerkte gebroken weken. Ook kun je boeken op de dagen in een gebroken week behorend bij de verstreken maand. Het is mogelijk correcties te maken op alle dagen van de week om zo de daadwerkelijk gewerkte uren te kunnen registeren. Dit zal eventueel verder in het proces resulteren in een creditfactuur.
 • De actie Verwerken mag je meerdere keren uitvoeren.
 • Kosten geboekt op de dagen van de verstreken maand gaan mee bij het verwerken.
 • De eerste dag in de periode in de week periodetabel is altijd een maandag.
 • Profit bepaalt of een week een gebroken week is op basis van een kalendermaand in combinatie met de week periodetabel voor projecten.
 • Een week is alleen gebroken week als deze splitst in de dagen tussen de maandag en vrijdag. Splitsing in het weekend (vrijdag of zaterdag) kenmerkt Profit niet als een gebroken week.
 • Profit geeft alleen de melding of je de gebroken week volledig of gedeeltelijk wilt verwerken als het moment van verwerken in gebroken week valt. Profit kijkt hierbij naar de systeemdatum voor het bepalen van de gebroken week. Als de systeemdatum in de 'oude' maand ligt óf in de beginweek van de nieuwe maand, dan komt de melding voor de gebroken week naar voren. Als de systeemdatum hier niet in ligt, dan komt de melding niet naar voren.

  Voorbeeld: 

  Stel, je boekt uren in week 18 2015. Week 18 loopt van: 27-04-2015 t/m 03-05-2015.

  Als je in de maand 04-2015 de week verwerkt, komt de melding of je een gebroken week volledig wilt verwerken of de gehele week. Als je van 01-05-2015 t/m 03-05-2015 verwerkt, dan komt de melding ook.

  Als je op elke overige datum boekt (stel op 04-05-2015), dan komt de melding niet en verwerkt Profit gewoon de gehele week.

Weken verwerken in een gebroken week:

 1. Projecten / Nacalculatie / Weken verwerken.
 2. Open de weergave: Niet-verwerkte weken.

  Deze weergave toont alleen de regels van de nog niet verwerkte perioden van alle medewerkers (ook de nog niet afgesloten weken).

 3. Open de weergave: Niet-verwerkte weken.
 4. Vink de weken en de medewerkers aan waarvoor je de uren wilt verwerken.
 5. Klik op de actie: Verwerken.

  Met deze actie verwerk je de regels in een afgesloten periode. Je kunt ook meerdere weken van meerdere gebruikers in één keer verwerken. Profit sluit automatisch de weken die nog niet waren afgesloten en verwerkt deze daarna naar de nacalculatie per regel. Profit kijkt bij het verwerken naar de systeemdatum voor het bepalen van de gebroken week.

  Alléén als je in een gebroken week de week verwerkt, krijg je de vraag of je de gebroken week volledig of gedeeltelijk wilt verwerken:

  • Als je klikt op Gedeeltelijk verwerken, verwerkt Profit alleen de dagen van de huidige maand.
  • Als je klikt op Volledig verwerken, verwerkt Profit de hele week inclusief de dagen van de volgende maand.
 6. Zodra de door jou geselecteerde regels verwerkt zijn, verdwijnen deze regels uit de weergave.
 7. Open de weergave: Alle weken als je deze verwerkte regels wilt zien.

In deze weergave zie je dat Gebroken week is aangevinkt bij een gebroken week. Gedeeltelijk verwerkt is aangevinkt bij een gebroken week die gedeeltelijk is verwerkt. Je kunt nieuwe regels toevoegen aan gedeeltelijk verwerkte gebroken weken.

Je kunt weken ook verwerken in InSite, via een Geplande taak

Direct naar

 1. Nacalculatie per week (matrix)
 2. Nacalculatie per week inrichten
 3. Nacalculatie boeken per week
 4. Week afsluiten
 5. Week vrijgeven
 6. Weken verwerken
 7. Weken verwerken in gebroken week
 8. Weken nacalculatie verwerken via een geplande taak

Process

Nacalculatie

Work area

Projecten