Project toevoegen via gescoorde forecast

Je kunt een gescoorde forecast uit Profit CRM eenvoudig omzetten naar een nieuw project. Op die manier kun je de stamgegevens van de forecast direct overnemen naar het project. Ook kun je gemaakte afspraken zoals offerte en voorcalculatie, maar ook het dossier overnemen naar het project. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten.

Dit is mogelijk via Profit Windows en via InSite.

Je moet de actie eerst autoriseren.

Let op:

Profit neemt alleen een dossieritem in het dossier van de forecast over naar het project als in de eigenschappen van het type dossieritem op het tabblad Bestemming Extra de bestemming Project op optioneel staat.

Als je een voorcalculatie uit de forecast mee wilt nemen naar een project moet de projectinstelling Offertenr. gelijk aan projectnummer en fase uitgevinkt zijn.

Inhoud

Project toevoegen via gescoorde forecast in InSite

1. Open InSite.
  2. Ga naar: CRM.
  3. Klik op: Forecast.
  4. Ga naar het tabblad: Mijn forecasts.
  5. Open de eigenschappen van de forecast.
  6. Ga naar het tabblad: Resultaat.

Pro_Project toevoegen via gescoorde forecast (30) InSite

7. Controleer of het resultaat Gesloten en gescoord is bij Resultaat.

Je kunt alleen een project aanmaken via een forecast als het resultaat van de forecast Gesloten en gescoord is. Als je het resultaat later wijzigt, dan blijft het nieuwe project gekoppeld.

8. Vul de reden, de datum en het orderbedrag in.

Profit vult achteraf het project in bij Project, nadat je een project hebt aangemaakt op basis van de forecast.

9. Klik op de actie: Aanmaken project.

Deze actie zie je alleen als er nog geen project is gekoppeld. De wizard start voor het aanmaken van een nieuw project.

Je kunt alleen een project aanmaken als de forecast Gesloten en gescoord is en als er nog geen project gekoppeld is aan de forecast. Is dit niet het geval, dan geeft Profit een melding.

10. Selecteer een projectprofiel als je dit project wilt baseren op een projectprofiel.

Profit neemt dan de veldinstellingen en voorkeurwaarden van het geselecteerde projectprofiel over naar dit project.

De volgende schermen zijn gelijk aan de nieuw wizard van projecten.

Het paginaonderdeel Overnemen voorcalculatie toont voorcalculatieregels als de forecast voorcalculatieregels heeft zonder gekoppeld project. Voorcalculaties die al gekoppeld zijn aan een project en voorcalculaties met de status Vervallen worden niet getoond.

11. Selecteer de Projectgroep.
  12. Vink de voorcalculatie(s)/offerte(s) aan als je deze wilt meenemen naar het project.

Het paginaonderdeel Overnemen offertes toont een ordermanagement verkoopofferte als de forecast een verkoopofferte bevat. Verkoopoffertes die al gekoppeld zijn aan een project en verkoopoffertes met de status Vervallen zie je niet. Ook moet de verkoopofferte dezelfde verkooprelatie hebben als de forecast.

13. Vink de offerte aan als je deze wilt meenemen naar het project.
  14. Vul de velden.
  15. Klik op: Aanmaken.

Als dossieritems zijn overgenomen naar het project, dan kun je deze raadplegen en wijzigen in het projectdossier. Als je hier een dossieritem wijzigt, dan wordt deze ook gewijzigd in de forecast. Het is dus nog steeds maar één dossieritem.

Project raadplegen via forecast in InSite

Profit vult achteraf het projectnummer in, nadat je een project hebt aangemaakt op basis van de forecast.

1. Open de eigenschappen van de forecast.

Je ziet nu de forecast.

2. Ga naar het tabblad: Resultaat.

Je ziet op dit tabblad het nieuwe bij de forecast behorende project bij Project. Hier staat de naam van de verkooprelatie, niet het nummer van het project.

3. Klik op de naam van de verkooprelatie achter Project.

Je ziet nu opnieuw de eigenschappen van het project.

Zie ook

Project toevoegen via gescoorde forecast in Profit Windows

1. Ga naar: CRM / Sales Automation / Forecast.
  2. Open de eigenschappen van de forecast.
  3. Ga naar het tabblad: Resultaat.
  4. Controleer of het resultaat Gesloten en gescoord is bij Forecastresultaat.

Je kunt alleen een project aanmaken via een forecast als het resultaat van de forecast Gesloten en gescoord is. Als je het resultaat later wijzigt, dan blijft het nieuwe project gekoppeld.

5. Vul de reden, de datum en het orderbedrag in.

Profit vult achteraf het project in bij Project, nadat je een project hebt aangemaakt op basis van de forecast.

6. Klik op de actie: Aanmaken project.

De wizard start voor het aanmaken van een nieuw project.

Je kunt alleen een project aanmaken als de forecast Gesloten en gescoord is en als er nog geen project gekoppeld is aan de forecast. Is dit niet het geval, dan geeft Profit een melding.

7. Selecteer een projectprofiel als je dit project wilt baseren op een projectprofiel.

Profit neemt dan de veldinstellingen en voorkeurwaarden van het geselecteerde projectprofiel over naar dit project.

8. Klik op: Volgende.

Dit scherm toont voorcalculatieregels als de forecast voorcalculatieregels heeft zonder gekoppeld project. Voorcalculaties die al gekoppeld zijn aan een project en voorcalculaties met de status Vervallen worden niet getoond.

9. Vink de voorcalculatieregels aan als je deze wilt meenemen naar het project.
  10. Klik op: Volgende.

Dit scherm toont een ordermanagement verkoopofferte als de forecast een verkoopofferte bevat. Verkoopoffertes die al gekoppeld zijn aan een project en verkoopoffertes met de status Vervallen zie je niet. Ook moet de verkoopofferte dezelfde verkooprelatie hebben als de forecast.

11. Klik de offerte aan als je deze wilt meenemen naar het project.
  12. Klik op: Volgende.

De volgende schermen zijn gelijk aan de nieuw wizard van projecten.

13. Vul de velden naar wens in voor zover deze al niet gevuld zijn.
  14. Voltooi de wizard.

Als dossieritems zijn overgenomen naar het project, dan kun je deze raadplegen en wijzigen in het projectdossier. Als je hier een dossieritem wijzigt, dan wordt deze ook gewijzigd in de forecast. Het is dus nog steeds maar één dossieritem.

Zie ook

Direct naar

1. Project
  2. Doorbelasten in projecten
  3. Project toevoegen
  4. Project toevoegen via gescoorde forecast
  5. Eigenschappen project
  6. Project stamkaart raadplegen
  7. Projectkaart raadplegen in OutSite
  8. Aan project gekoppelde verkooprelatie (tijdelijk) blokkeren
  9. Projectfase
  10. Projectnummer wijzigen
  11. Projecten importeren
  12. Projecten in InSite
  13. Projecten in OutSite

Process

Project

Work area

Projecten