Projectactiviteiten toevoegen aan voorcalculatieregels

Je kunt projectactiviteiten toevoegen bij de voorcalculatie. Dit kan via Profit en InSite en OutSite. Met projectactiviteiten kun je de voorgecalculeerde werkzaamheden detailleren en aan teamleden (medewerkers en contacten) toewijzen.

Let op:

Voordat je projectactiviteiten en voortgang kunt gebruiken moet je deze functionaliteit autoriseren.

Inhoud

Projectactiviteiten toevoegen in Profit

Projectactiviteiten toevoegen aan voorcalculatieregels:

1. Ga naar: Projecten / Voorcalculatie / Voorcalculatie.
  2. Open de eigenschappen van de voorcalculatie.

Je kunt alleen voortgang boeken op een projectactiviteit van een project als je teamlid (medewerker) bent, de voorcalculatieregel een werksoortregel of een artikel/samenstelling is en de voorcalculatie definitief is.

3. Selecteer de boekingslay-out als er meerdere boekingslay-outs zijn.
  4. Selecteer de voorcalculatieregel.
  5. Klik op de actie: Activiteiten.
  6. Vul de gegevens in voor de projectactiviteit met de omschrijving van de projectactiviteit, het aantal uren en het teamlid.

Je kunt meerdere projectactiviteiten per voorcalculatieregel vastleggen.

7. Koppel bij Bijlage een bijlage voor de projectactiviteit als je dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld een ingescand document koppelen.

Profit controleert bij het voltooien of het totaal aantal uren van de projectactiviteiten overeenkomt met het aantal uren van de voorcalculatieregel. Als het totaal aantal uren van de projectactiviteiten bijvoorbeeld anders is, dan krijg je de vraag of het aantal uren in de voorcalculatie aangepast moet worden naar het totaal van de projectactiviteiten. Profit stelt deze controlevraag alleen bij een voorcalculatieregel die een werksoort betreft.

Projectactiviteiten toevoegen in InSite/OutSite

Je kunt projectactiviteiten toevoegen in InSite/OutSite.

Dit moet je eerst inrichten.

Als de verschillende projectactiviteiten die je toevoegt een hoger aantal uren hebben dan de voorcalculatieregel had, dan verhoogt Profit automatisch de uren van de voorcalculatieregel als het om een werksoort gaat. (Als het om een artikel gaat, verandert er in de voorcalculatie niets want het aantal daar mag afwijken van de gekoppelde projectactiviteit.)

Projectactiviteiten kun je altijd toevoegen als je daarvoor gerechtigd bent. Je kunt er dan niet automatisch ook op boeken. Zo moet de voorcalculatie definitief zijn, de regel van het type werksoort of artikel zijn en je moet teamlid (medewerker of contact) zijn.

Projectactiviteit toevoegen in InSite/OutSite:

Je kunt projectactiviteiten in Profit toevoegen maar ook in InSite/OutSite als je daartoe gerechtigd bent.

1. Open de site.
  2. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: OK.
  4. Klik op: Projecten.
  5. Ga naar: Mijn projecten.
  6. Open de eigenschappen van het project.
  7. Ga naar het tabblad: Voorcalculatie.

Projectactiviteiten kun je op verschillende manieren toevoegen. Een projectactiviteit is een onderdeel (specificering) van een voorcalculatieregel.

8. Open de voorcalculatieregel.
  9. Klik op: Aanmaken projectactiviteit.

of: Selecteer de voorcalculatieregel. Klik op de actie: Aanmaken projectactiviteit. Dit moet ingericht zijn waarna deze actie zichtbaar is.

In OutSite gaat het om een gerelateerde verwijzing/direct naar bij het project, als dit is ingericht.

Pro_Projectactiviteiten toevoegen en wijzigen in InSite (10)

Je ziet het project en de voorcalculatieregel waar deze nieuwe projectactiviteit aan wordt toegevoegd. Onderin zie je de projectactiviteiten die al bij deze voorcalculatieregel horen.

10. Vul een omschrijving in.
  11. Selecteer het teamlid aan wie je deze projectactiviteit wilt toewijzen.
  12. Vul bij Uren het aantal uren in dat aan de activiteit besteed gaat worden.
  13. Vul de overige velden.
  14. Klik op: Aanmaken.

Direct naar

1. Projectactiviteiten en voortgang
  2. Projectactiviteiten en voortgang inrichten
  3. Teams en teamleden toevoegen voor projecten
  4. Projectactiviteiten vastleggen bij voorcalculatieregels
  5. Voortgang boeken in InSite
  6. Voortgang boeken via projectactiviteiten in OutSite
  7. Voortgang boeken via nacalculatie
  8. Projectactiviteiten en voortgang raadplegen/wijzigen