Factureren aan andere verkooprelatie/debiteur

Je kunt facturen voor een verkooprelatie laten factureren aan een andere verkooprelatie/debiteur. Dit stel je in per verkooprelatie.

Dit gebruik je bijvoorbeeld om bij een bedrijf met meerdere vestigingen, facturen naar de hoofdvestiging te versturen, terwijl de artikelen geleverd worden aan de subvestiging.

De berekeningen van de bedragen blijven afhankelijk van de instellingen bij de oorspronkelijke debiteur (de debiteur waar je 'Factureren aan' instelt). De van de Factureren aan-verkooprelatie over te nemen velden met betrekking tot btw en betaling kun je uitbreiden door dit in het verkooprelatieprofiel in te stellen.

Profit gebruikt o.a. de volgende gegevens van de verkooprelatie die je bij Factureren aan selecteert:

Oorspronkelijke debiteur

Factureren aan-
debiteur

Factureren aan-debiteur mét instelling verkooprelatieprofiel

Adresgegevens

Voorkeur verstrekkingswijze

Debiteurnummer

Btw-nummer

Btw-plicht

Afwijkende btw-referentie

Inclusief btw

Valuta

Betalingsvoorwaarden

Incasseren

Percentage kredietbeperking

Betalingskorting

Contactpersonen

*

*

*

*In de factuur kun je uit de contactpersonen van de oorspronkelijke en de 'factureren aan'-debiteur kiezen.

Inhoud

Ook Btw-velden en betalingsvoorwaarden via verkooprelatieprofiel

Als je het verkooprelatieprofiel instelt kunnen nog meer velden van de 'Factureren aan'-verkooprelatie worden voorgesteld in o.a. het orderproces. Het gaat o.a. om de btw- en betalingsvoorwaarden. Raadpleeg de tabel hierboven.

Profit stelt bij het toevoegen van de order de waarden van de 'Factureren aan'-verkooprelatie voor. Mocht je in de order, etc. nog een afwijkende waarde voor een van de velden instellen, dan is díe van toepassing, ongeacht welke instelling je hebt.

Je kunt het verkooprelatieprofiel inrichten apart voor ordermanagement en voor de rest van de processen zoals projecten, concepten, abonnementen en cursussen.

Verkooprelatieprofiel inrichten voor meer velden van de Factureren aan-verkooprelatie:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Verkooprelatieprofiel.
  2. Open het verkooprelatieprofiel.
  3. Ga naar het tabblad: Factureren.
  4. Selecteer bij Ordermanagement de optie Op basis van 'factureren aan'-verkooprelatie.
  5. Selecteer bij Overige naar welke verkooprelatie Profit moet kijken buiten Ordermanagement. Voor Projecten, Concepten, Abonnementen, Cursussen, etc.

6. Klik op: Opslaan en sluiten.

Zie ook:

Facturering aan een andere verkooprelatie instellen

Bij de verkooprelatie/debiteur stel je in van welke andere verkooprelatie de gegevens gebruikt moeten worden.

1. Ga naar:
    • Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie
    • Financieel / Debiteur / Debiteur.
  2. Open de eigenschappen van de debiteur aan wie je de artikelen levert. In ons voorbeeld de subvestiging.
  3. Ga naar het tabblad: Facturering.
  4. Selecteer een andere verkooprelatie bij Factureren aan. In ons voorbeeld de hoofdvestiging.

Als je bij Factureren aan een afwijkende verkooprelatie invult dan kun je ook afwijkende contactpersonen van deze verkooprelatie selecteren bij het boeken van een factuur. In de boekingslay-out van een factuur, kun je naast de contactpersonen van de verkooprelatie dus ook de contactpersonen van deze afwijkende verkooprelatie selecteren.

5. Sla de wijzigingen op.

Let op:

Als je bij Factureren aan een andere verkooprelatie hebt geselecteerd, is dit actief voor nieuwe pakbonnen/facturen die je maakt, nadat het veld is ingevuld bij de verkooprelatie. Bestaande pakbonnen/facturen worden niet gewijzigd.

Verkooprelatie raadplegen in pakbon en factuur

Verkooprelatie raadplegen in pakbon en factuur:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Pakbon.
  2. Voeg een pakbon toe.
  3. Selecteer bij Verkooprelatie de verkooprelatie waar je aan wilt leveren. In ons voorbeeld de subvestiging.
  4. Vul de overige gegevens en regels.
  5. Raadpleeg het afdrukvoorbeeld.

Je ziet de adresgegevens van de verkooprelatie aan wie je wilt leveren.

6. Voltooi de pakbon zoals je gewend bent.
  7. Selecteer de pakbon.
  8. Klik op: Meer actiesGereedmelden.
  9. Klik op de actie: Aanmaken factuur.

Je ziet nu de factuur. In de kop staat nog steeds de verkooprelatie die je in de pakbon hebt geselecteerd.

10. Klik op: Meer actiesAfdrukvoorbeeld.

Je ziet de andere verkooprelatie die je bij Factureren aan hebt ingesteld.

Direct naar

1. Verkoopfactuur
  2. Inrichting facturering
  3. Verkoopfacturen automatisch genereren
  4. Pakbon overnemen naar factuur
  5. Verkoopfactuur handmatig toevoegen
  6. Factureren aan andere verkooprelatie/debiteur
  7. Verkoopfactuur afwijkend incasseren
  8. Correctiefactuur genereren
  9. Verkoopfactuur wijzigen
  10. Verkoopfacturen crediteren
  11. Facturen verstrekken
  12. Verkoopfacturen verwijderen