Verzendlabels afdrukken via nShift

Als een pakbon correct is ontvangen bij Transsmart (nShift) kun je de verzendlabels van de vervoerder afdrukken. (De pakbon heeft dan Verzending correct ontvangen in het veld Status verzending.) Iedere vervoerder heeft namelijk eigen specifieke verzendlabels.

Je kunt instellen dat het afdrukken automatisch gebeurt. Daarnaast kun je voor het afdrukken de actie in de weergave of in de pakbon gebruiken. Dit moet je eerst inrichten. Ook kun je naar de Transsmart (nShift)-portal gaan en daar de verzendlabels afdrukken.

De actie Verzendlabels afdrukken is te autoriseren.

Het aantal verzendlabels dat afgedrukt wordt, is al bepaald door wat je hebt ingevuld in het veld Aantal in de verpakkingsregels.

Verzendlabels vervoerder handmatig afdrukken via actie in Profit:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Pakbon.
  2. Selecteer de pakbon die verzonden is naar Transsmart (nShift) en die bij Status verzending de status Verzending correct ontvangen heeft.
  3. Klik op: Meer actiesVerzendlabels afdrukken.
  4. Klik op: OK. bij de melding.

Je ziet nu in je internetbrowser de verzendlabel(s) via Transsmart (nShift).

5. Druk de verzendlabels af. De procedure is afhankelijk van de browser.

Je lokale printer drukt de verzendlabels voor de vervoerder die bij de pakbon hoort, af.

6. Plak de verzendlabels op de te verzenden dozen/pakketten.

De vervoerder zal nu de zending bij jullie afhalen.

7. Raadpleeg en verstrek de Track & trace-code aan de klant en raadpleeg de specificatie van de voorgemelde zending.

Direct naar

1. Verzending via Transsmart
  2. Inrichting
  3. Pakbon via
  4. Status pakbon in Profit raadplegen en fouten oplossen
  5. Verzendlabels afdrukken via
  6. Track en trace raadplegen en verstrekken