Verkooporder importeren

Je kunt nieuwe verkooporders importeren.

Met deze importfunctie kun je bijvoorbeeld een vanuit Excel aangemaakt .csv-bestand in Profit Ordermanagement inlezen.
De import voor verkooporders wijkt af van de standaard import als Bakkerijen onderdeel uitmaakt van de licentie. Dan kun je namelijk ook mutaties importeren.

Bijna identieke opeenvolgende regels

Als je een import doet in het verkooptraject (offerte, order, pakbon, etc.) en twee opeenvolgende regels zijn precies hetzelfde op één van onderstaande velden na, dan wordt voor de tweede regel een nieuwe order (of pakbon of inkooporder) toegevoegd. Dit gebeurt als één van de volgende (kop)velden wijzigt ten opzichte van de voorgaande regel: gewenste leverdatum, orderreferentie, verkooprelatie, orderdatum, valuta, valutakoers, btw-plicht, inclusief btw, administratie, creditorder, ordernummer. Dit gebeurt ook als een van de volgende velden wijzigt en afwijkt van de standaard: incasseren, % kredietbeperking, type CBS, % factuurkorting, % betalingskorting.

Verkooporder importeren (standaard):

1. Ga naar:  Ordermanagement / Beheer / Import verkoop / Verkooporder.
  2. Geef aan of je een nieuwe importdefinitie wilt aanmaken of dat je een bestaande importdefinitie wilt gebruiken.
  3. Klik op:  Volgende
  4. Selecteer het bestand dat je wilt importeren.
  5. Vul de importopties in.
  6. Klik op:  Volgende.
  7. Selecteer de te importeren velden en stel ze in.
    • Als je het afwijkende afleveradres wilt importeren moet je in de import het veld Contact adresnummer gebruiken om het adres aan te geven.
  8. Volg verder de importwizard.

Direct naar

1. Verkooporder toevoegen
  2. Verkooporder handmatig toevoegen
  3. Snel verkooporder toevoegen via overnemen regels
  4. Snel basisorder overnemen naar verkooporder
  5. Snel order toevoegen vanuit verkoopbasisorder
  6. Verkooporder overnemen uit offerte
  7. Verkooporder bij meerdere magazijnen toevoegen
  8. Verkooporder toevoegen bij assortimentscontrole
  9. Prijs in regel handmatig wijzigen
  10. Verkooporder toevoegen met Prijsafspraak
  11. Verkooporders importeren