Verkooporder met vooruitbetaling toevoegen

Je kunt in een specifieke verkooporder aangeven dat deze via vooruitbetaling geleverd moet worden. Als je in de ordermanagement instellingen of bij de verkooprelatie al vooruitbetaling hebt ingesteld als orderverwerkingsmethode, dan zal de verkooporder deze instelling automatisch tonen in het veld Verwerking order .

Verkooporder toevoegen met vooruitbetaling:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Verkooporder.
  2. Klik op: Nieuw
  3. Selecteer de boekingslay-out, bijvoorbeeld Verkooporder geavanceerd (Profit).
  4. Klik op: Opslaan en sluiten
  5. Ga naar het tabblad: Levering.
  6. Selecteer Factuur, levering na vooruitbetaling bij Verwerking order, als dit hier nog niet staat.
  7. Voltooi de order.

Vervolgens genereer je de factuur.

8. Klik op de actie: Aanmaken factuur.
  9. Klik op: Ja bij de vraag.

Na het genereren zie je de verkoopfactuur.

10. Verstrek de factuur aan de verkooprelatie.
  11. Genereer de pakbon zodra de betaling binnen is.

Direct naar

1. Vooruitbetaling
  2. Inrichting
  3. Verkooporder toevoegen voor vooruitbetaling
  4. Verkooporder met vooruitbetaling wijzigen
  5. Factuur genereren na verkooporder met vooruitbetaling
  6. Niet vooruitbetaalde verkooporder toch leveren
  7. Pakbon genereren bij vooruitbetaling
  8. Correctiefactuur bij order met vooruitbetaling